
Baked Alaska – isbombe – ice surprise – indbagt is
Denne dessert har mange navne!
Jeg har altid været vild med Baked Alaska. Den lune marengs rundt omkring den kolde is kan altså noget. Jeg husker at min farmor ofte har lavet den, og det er derfor også en dessert, jeg har flere minder bundet op på.
Du kan bruge en hvilken som helst is til denne dessert. Det behøver altså ikke være den billige tricolore is, den synes mine børn bare er festlig.
Du kan også kaste dig over en islagkage. Her kan jeg anbefale mine islagkager med daim, karamel eller jordbær.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Baked Alaska
Ingredienser
- 1 stk lagkagebund du kan fint bruge en købebund, Ø21
- 1 liter is
- 3-4 spsk marmelade jeg har her brugt jordbær-rabarber
- 4 æggehvider
- 100 gram sukker
Sådan gør du
- Pisk æggehvider og sukker stift.
- Placer lagkagebunden på et stykke bagepapir.

- Smør lagkagebunden med marmelade.

- Skær isen i mindre stykker, og stabel dem på lagkagebunden.Isen må ikke ligge helt ud til kanten, da du skal kunne lukke marengsen tæt om isen.

- Fordel marengsen rundt om isen.Det er vigtigt at marengsen lukker tæt rundt om alt isen, da det så virker isolerende. Det er marengsen, der forhindrer isen i at smelte i ovnen.

- Bag din Baked Alaska i nederste halvdel af ovnen ved 250° i 5 minutter – eller til den er gylden hele vejen rundt.

- Server med det samme.

Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook – her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram – min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest – her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en “pin” og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |


Skriv et svar