
Ja – du læste rigtigt! BACONsovs. Har du ofte stegt bacon og bagefter bortskaffet dig fedtet derfra? Big mistake! Det fedt der ligger tilbage på panden, kan nemlig være med til at give din sovs en vildt lækker smag.
Jeg hælder fedtet i små beholdere og opbevarer dem enten på køl eller frost. Så ligger der altid en god smagsgiver klar, når vi får en ret, der kræver sovs til. Baconsovs er godt til det meste.
I mine sovse bruger jeg ofte tyttebær – det giver et godt pift til sovsen end den klassiske brune sovs med ribsgele. Klumperne fra tyttebærrene bliver udkogt, så dem skal du ikke bekymre dig om. Du kan blandt andet lave sovsen til denne kyllingerulle og kartofler.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Baconsovs
Ingredienser
- Fedt – siet fra en pakke stegt bacon
- ½ liter vand
- 2 oksebouillon terninger
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- ½ dl mel
- 1 dl fløde
- 2 spsk tyttebær eller ribsgele
- sovsekulør
Sådan gør du
- Bring vandet i kog sammen med bouillon, salt og peber.
- Bland mel med en smule vand i en melryster og ryst til det er blevet en klistret masse uden klumper.Tilsæt blandingen lidt af gangen og rør konstant imens.
- Skru ned for blusset og tilsæt fløde og tyttebær.
- Farv sovsen med sovsekulør og smag til med peber og tyttebær.
Skriv et svar