Den du ved nok vækker gode barndomsminder. Hvor mange gange har man ikke fået denne kage serveret op igennem 1990’erne? Jeg tror de fleste af os kan genkalde smagen af “Den du ved nok” bare ved at se et billede af kagen, jeg husker i hvert fald helt præcis, hvordan den skal smage.
Jeg har flere af de klassiske opskrifter her på siden. Både drømmekage, gulerodskage og kanelkage er også fantastiske klassiske kager.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Den du ved nok
Ingredienser
Kage
- 250 gram sukker
- 2 æg
- 250 gram hvedemel
- 2 spsk bagekakao
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl syrnet mælkeprodukt ymer, kernemælk eller lignende
- 150 gram smør smeltet og afkølet
Kokosglasur
- 150 gram smør det skal være blødt
- 1½ dl færdigbrygget kaffe
- 100 gram kokos
- 300 gram flormelis
- 2 spsk bagekakao
- 2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
Kage
- Pisk æg og sukker.
- Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Bland det sammen med æg- og sukkermassen.
- Tilsæt mælkeproduktet og smeltet afkølet smør og pisk nu en sidste gang.
- Bag kagen ved 190° i 25 minutter.
Kokosglasur
- Pisk det bløde smør og den afkølede kaffe.
- Bland kokos, flormelis, kakao og vaniljesukker.Hæld blandingen sammen med smør og kaffe.
- Pisk det hele godt sammen.
- Når kagen er afkølet fordeles kokosglasuren herover.Sæt eventuelt kagen på køl så kokosglasuren kan sætte sig.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar