
Blomkålspizza er en pizza, hvor bunden består af en stor andel blomkål, hvilket gør den noget sundere end den almindelige pizzabund af gærdej. Smagen er stadig helt i top, når man laver pizza på en grøntsagsdej, og du kan toppe den med lige de ting du bedst kan lide.
En bund lavet på grøntsager får ikke den samme sprødhed og bliver ikke ligeså luftig som eksempelvis denne pizzadej, men det er helt bestemt en opskrift der er værd at følge, hvis man gerne vil leve lidt sundere.
På billederne herunder har jeg lavet en meget børnevenlig blomkålspizza med oksekød, pepperoni og pølser. Vi elsker alle ananas på vores pizzaer, så det er der naturligvis også på, og så er der feta på halvdelen. Ved siden af fik vi en gang salatblade med en hjemmelavet hvidløgsolie dryppet hen over – det er godt! 😀
Blomkålspizza (bund)
Ingredienser
- 300 gram blomkål svarende til ca ½ hoved
- 3 æg
- 50 gram revet mozzarella
- 50 gram fintrevet parmesanost
- 50 gram grahamsmel
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- ½ tsk hvidløgskrydderi
- ½ tsk salt
Sådan gør du
- Rengør blomkålen og kør den igennem en minihakker.
- Bland alle ingredienserne og fordel massen på et stykke bagpapir.
- Bag i nederste halvdel af ovnen ved 200° i 25 minutter.Prik eventuelle luftbobler undervejs.
- Fordel dit fyld på pizzabunden og bag pizzaen ved 220° i ca 10 minutter (alt efter valg af fyld).
Noter
- Pizzabunden kan enten laves umiddelbart før den skal bruges, eller laves dagen før / tidligere på dagen, og blot varmes op sammen med fyldet.
- Bunden er fryseegnet.
- Bunden er også velegnet til at bruge som en wrap / tortillapandekage!
Skriv et svar