Ingen nytår uden tunmousse. Det har jeg prøvet én gang, og det gør jeg ikke igen – vanedyr… Men altså, det er så også tæt på den eneste gang om året at jeg får det.
Jeg elsker tunmousse! Virkelig… Jeg vil helst ikke dele den.. Heldigvis spiser Niels ikke fisk, og børnene er i en periode hvor alt nyt er farligt – så jeg havde tunmousse til et par dage. Og jeg endte med at spise det hele.. Lidt klamt, men virkelig godt.
Er du på jagt efter en sundere udgave at tunmousse? Så beklager jeg, det er så bestemt ikke her du finder den, men til gengæld er det her den bedste opskrift (og jeg har smagt mange!) 😀
Der er meget stor forskel på tunmousse. Jeg selv er ikke ret stor fan af de der stive versioner, hvor der er brugt store mængder af husblas. Jeg er til denne version, som ikke er stivnet af noget, men som bare er den rene “smelte på tungen”-oplevelse. Jeg vil også helst have den uden kaviar, da jeg egentlig bare synes det er nogle mærkelige klumper at få i munden, som ikke gør noget for smagen – men sværger du til den rødprikkede tunmousse, så er det jo blot at tilføje kaviar til opskriften.
I opskriften kan du finde en liste over ting som du kan servere din tunmousse med, for mig er rejer, citron og brød et must. Du kan her finde opskriften på det letteste brød med store lufthuller.
Tunmousse
Ingredienser
Tunmousse
- 2 dåser tun i olie
- 150 gram blødt smør ikke smørbart, men i blok
- 220 gram creme fraiche, 18%
- 2 tsk citronsaft
- ⅓ tsk salt
- ¼ tsk peber
Tilbehør (valgfrit)
- salatblade
- rejer
- kaviar kan også blandes i tunmoussen
- tomater
- agurk
- citron
- dressing
- brød
Sådan gør du
- Hæld olien fra tunen.Hæld tunen over i en skål.Skil tunen fra hinanden, så der ikke er store klumper af tun. Det gøres lettest med fingrene.
- Skær den bløde smør i mindre stykker, og hæld det i skålen.Pisk de to ingredienser sammen med en elpisker.
- Tilsæt creme fraiche, citronsaft, salt og peber og pisk igen til det hele er godt blandet sammen.
- Placer din tunmousse i en skål, på et fad, i en form eller lignende, så den kan sætte sig i den facon du ønsker.Belæg din skål (eller hvad du bruger) med film, så det blot er at vende tunmoussen ud når du skal bruge den.
- Fordel din tunmousse, sæt film over og lad den stå på køl – gerne til næste dag.
- Anret din tunmousse og server 🙂
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar