
Uhm! Broccolisalat er en sikker vinder ved os. Det har i mange år været en salat vi fik nytårsaften, men den bliver altså også lavet resten af året. Jeg synes salaten passer rigtig godt til “kød og kartofler”.
Du kan her finde flere opskrifter på gode salater.
For variation kan du eksempelvis bytte solsikkekernerne ud med peanuts, tilføje revet cheddarost eller putte rosiner i. Broccolisalat kan laves på mange måder, men her får du opskriften på min favoritversion.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Broccolisalat
Ingredienser
Broccolisalat
- 1 mellemstor broccoli
- ½ lille rødløg
- 2 spsk solsikkekerner
- 100 gram bacon
Dressing
- 1 dl cremefraiche, 9%
- 2 tsk sukker
- 1 tsk citronsaft
Sådan gør du
Klargøring af de enkelte dele til broccolisalaten
- Skær broccolien ud i små buketter, skyl buketterne grundigt. Du kan rengøre bukketterne ved at ligge dem i vandbad i en skål. Efter 10 minutter vil du typisk se en del jordrester i bunden af skålen. Gentag indtil vandet forbliver rent.
- Snit rødløget fint.
- Steg bacon sprødt og lad det afkøle på et stykke køkkenrulle.
- Bland ingredienserne til dressingen og stil den i køleskabet.
Opbygning af broccolisalat
- Læg et lag broccoli i bunden af dit fad / skålen.Drys med rødløg, solsikkekerner og bacon.Fordel et lag dressing over salaten.Gentag.
Skriv et svar