
One pot ris med grøntsager er til de dage, hvor maden skal forberedes på få minutter. Der er næsten ikke noget arbejde i denne ret, så det er nemt at få maden gjort færdig.
Herhjemme er vi en travl børnefamilie. Både Niels og jeg har fuldtidsjob med lange dage, og derfor bliver vi nødt til at have nogle simple retter i ærmet. En ret som denne kan bikses sammen på bare 10 minutter, og så er vi klar til at spise en halv time senere.
One pot ris med grøntsager kan laves både med og uden kød. Den helt simple version med kød, består i at tilsætte en pakker skinke- eller kyllingetern. Jeg har brugt vilde ris i opskriften – du kan selvfølgelig også bruge en anden slags. Den færdige ret er ikke specielt spændende at kigge på, men den smager godt 😉
Prøv også min one pot pasta med chorizo.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]One pot ris med pikantost og grøntsager
Ingredients
- 3 dl vilde ris
- 1½ spsk paprikakrydderi
- 1½ spsk barbecuekrydderi
- 1 spsk hvidløgskrydderi
- 1 spsk tørret basilikum
- 2 tsk salt
- 1 oksebouillon
- 1 rødløg
- 1 peberfrugter
- 10 cherrytomater
- 200 gram broccoli, fra frost
- 100 gram spinat
- 5 dl vand
- 100 gram pikantost
Instructions
Forberedelse
- Hæld risene op i en gryde, rør dem sammen med krydderierne: Paprika, barbecue, basilikum, hvidløg og salt.
- Snit rødløg og peberfrugter i passende størrelser.Halver tomaterne.Afvej broccoli.Tilsæt det hele i gryden sammen med en bouillon terning.
Tilberedning
- Tilsæt vand og tænd for blusset ved middelvarme.Lad retten passe sig selv i 20 minutter.
- Tilsæt pikantost og rør godt rundt i hele gryden.Lad igen retten passe sig selv i yderligere 10 minutter, hvorefter du kan servere maden.
Lækkert og nemt.
Prøvede den med basmati ris, i stedet for vilde ris, da det var det vi allerede havde.