
Hvem kan ikke lide butterdej? Jeg har aldrig hørt om nogen 🙂
De her butterdejsbåde bliver fyldt med en lækker flødestuvet spinat. Den har en fast konsistens, men hvis du ønsker den mere flydende, kan du tilføje mere fløde (eller mælk). Hvis du hellere vil lave en butterdejsstang kan du selvfølgelig også gøre det! Du kan se i billederne, hvordan jeg skærer og folder butterdejen, når jeg laver den som en stang.
Du kan bruge butterdej med spinat som tilbehør til for eksempel fisk eller hamburgerryg – min favorit er at få det sammen med laks og denne citronsauce.


Butterdejsbåde med spinat
Ingredienser
- 6 plader butterdej
- 1 pose helbladet spinat
- 1 spsk smør
- 1 fed hvidløg
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 tsk revet muskatnød
- salt og peber
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Bemærk: Spinaten skal være optøet.
- Læg spinaten i en si, og klem alt det væske ud af du kan.
- Smelt smøret i en gryde, sammen med det fintsnittede hvidløg.
- Tilsæt spinat og muskatnød. Rør det godt rundt og lad det stå under svag varme i ca 10 minutter.
- Rør fløden i og smag til med salt og peber.
- Fordel butterdejspladerne på en bradepande. Placer den flødestuvede spinat i en stribe midt på butterdejspladerne. Fold enderne godt sammen og klem til så de lukker sig.
- Pensl med æg.
- Bag i midten af ovnen ved 200° varmluft i ca 20 minutter.
Noter
- Butterdejsbådene passer rigtig godt til fisk – prøv også med min citronsauce til.
- I stedet for både de portionsanrettede både, kan du også lave butterdejsstænger.
Skriv et svar