
Chiaboller er fantastisk nemme at lave, og chiafrøene er med til at give en dejlig blød og saftig dej. De her boller, bliver ikke sådan lige tørre.
Mine chiaboller bliver bagt med hvid hvede, som er et fuldkornsmel. Du kan købe det i de fleste dagligvarebutikker.
Jeg har flere forskellige opskrifter på koldhævede boller. Jeg kan særligt anbefale mine gulerodsboller med rugmel – de holder sig også friske i mange dage. Du kan også bage mine weekendboller, de skal også blot røres sammen med en ske.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5653]Chiaboller
Ingredienser
- 7 dl vand
- 18 gram gær
- 1 tsk sukker
- 400 gram hvedemel
- 250 gram hvid hvede (mel)
- 50 gram chiafrø
- 2 spsk olie
- 2 tsk salt
Sådan gør du
Den koldhævede dej
- Opløs gær i koldt vand.
- Tilsæt herefter de øvrige ingredienser, i den rækkefølge de er listet.Rør det hele rundt med en ske.
- Dæk skålen med film og sæt dejen på køl til næste dag.
Bagning
- Sæt dejen på bagepapir med to skeer.Dyp skeerne i vand mellem hver bolle, så slipper dejen nemt.
- Bag bollerne ved 230° varmluft i 15 minutter.
Skriv et svar