Chokoladebrud som bagerens (bare med lidt mere chokolade i). Hold nu op, hvor er de lækre!!
Skær dem over, smør dem og nyd.
Chokoladebrud er en sød og blød bolledej med store lækre stykker chokolade i dejen. Jeg lavede dem sidst til børnefødselsdag, og de fik ros hele vejen rundt. Chokoladebrudene er ret store, så ligner noget man har hentet ved bageren.
Mine børn elsker at være med til at lave brud, fordi dejen skal hakkes i stykker. De har en fest med at stå og skære løs.
Prøv også mine bamseboller – de har den samme WAUW effekt når du serverer dem 😉
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Chokoladebrud
Ingredienser
- 50 gram gær
- 5 dl vand
- 75 gram sukker
- 1 kg hvedemel
- 2 tsk salt
- 75 gram blødt smør
- 150 gram chokolade jeg bruger 55%
- 2 æg
Sådan gør du
- Oplæs gæren i lunkent vand.
- Tilsæt sukker, mel og salt.Ælt dejen til den samles.
- Tilsæt det bløde smør.Ælt dejen godt igennem i ca 5 minutter.
- Læg et vådt viskestykke over skålen, og sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
- Form dejen så den har en fordybning i midten, og en dejkant hele vejen rundt i siden.Fordel hakket chokolade og æg i ud over dejen.
- Luk kanterne sammen ved at trække dem ind over midten.
- Hak / skær dejen over, indtil fyld og dej er godt blandet sammen.
- Tag en lille håndfuld fra af gangen, og placer på et stykke bagepapir.
- Lad dejen efterhæve i 45 minutter.
- Bag dine chokoladebrud ved 220° i 12 minutter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar