Citronsnurrer med marcipan er vildt godt! Jeg har en familie der elsker kager med citron, og jeg kender ingen, der kan spise mere marcipan end Niels. Så denne kage faldt i rigtig god jord.
Dejen til citronsnurrer med marcipan er rigtig nem at arbejde med, og du kan vælge at forme kagerne som du vil. Jeg har her valgt at lave dem som snurrer. De kan også laves som snegle, flettes eller lav remoncen og put i fastelavnsboller.
Jeg har flere opskrifter med citroner. Prøv også mine citronsmåkager og min favorit-påskekage citronkagen. Så kan man altid servere de her snurrer en anden dag i påsken – der er trods alt flere dage, der godt kan byde på kage 😉
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Citronsnurrer med marcipan
Ingredienser
Dej til citronsnurrer
- 100 gram smør
- 2,5 dl mælk
- 25 gram gær
- 60 gram sukker
- 1 æg
- 550 gram hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk salt
Remonce
- 200 gram marcipan
- 100 gram blødt smør
- 50 gram sukker
- 1 ØKO citron skallen + saften fra halvdelen
Sukkerlage
- 50 gram sukker
- 3 spsk vand
- saft fra 1/2 citron (brug resten af citronen fra remoncen)
Drys
- perlesukker til drys
- evt. mandelsplinter
Sådan gør du
Dej til citronsnurrer
- Smelt smør i en gryde, og nedkøl det igen ved at tilsætte mælken.
- Når temperaturen er lillefingervarm opløses gæren heri.
- Tilsæt sukker og æg.
- Bland hvedemel, vaniljesukker og salt.Tilsæt det til de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen godt på en maskine (i ca 10 minutter).Jo stærkere glutennetværk du har, jo nemmere er et at snurre dejen senere.
- Stil dejen til hævning med et vådt klæde over i halvanden time.
- Mens dejen hæver kan du forberede remonce og sukkerlage.
Remonce
- Riv marcipanen (jeg bruger min fra frost, så er det nemmere).
- Skær smørret i mindre stykker.
- Riv skallen af citronen.
- Bland de 3 ting og ælt det let sammen med hånden.
- Tilsæt saften fra ½ citron, og rør det ind i remoncen.
- Sæt remoncen på køl indtil du skal bruge den.
Sukkerlage
- Afmål sukker, citronsaft og vand i en kasserolle.
- Når snurrerne er klar til at blive bagt, skal du bringe lagen i kog.Lad det stå ved laveste blus, til du er færdig med at bage.
Lav citronsnurrerne
- Rul dejen ud til et rektangel på ca 30×50 cm.
- Smør remonce på ⅔ af dejen.
- Fold ⅓ af dejen (uden remonce) henover den ene halvdel af dejen med remonce.Fold den sidste del af dejen med remonce, henover resten af dejen.Din dej er nu foldet, så den ligger i 3 lag.
- Skær stykker af dejen på 2,5 cm.Det giver 20 stykker i alt.
- Træk hver stykke til dobbeltlænge.Hold den ene ende af dejen med fingerspidserne på hånd A, mens du med hånd B holder i den anden ende af dejen. Træk nu hånd B i en bevægelse rundt om fingerspidserne på hånd A. Saml dej-enderne under kagen. Med denne bevægelse snurrer dejen sig automatisk. Sæt snurren på pladen med begge ender nederst.OBS: Dejen skal snurres løst, så der er god plads til at den kan hæve igen.
- Lad snurrerne efterhæve i 30 minutter.
- Bag dem ved 200° over/under varme i 12 minutter (eller til de er gyldne over det hele)
- Når de tages ud af ovnen, skal de pensles med sukkerlagen og drysses med perlesukker.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar