
Citronkage – en lækker påskekage!
Den er virkelig undervurderet! Hvis du kan lide de gule Maoam, så vil du ELSKE denne kage. Bunden er en super skøn og saftig kokosbund, i midten af kagen er der den lækreste citroncreme og på toppen en frisk creamcheesefrosting. Det spiller.
Jeg lavede denne citronkage til påskefrokost for et par år siden, og sidenhen har den blandt andet været lavet som fødselsdagskage – jep, så god er den nemlig! Niels elsker kager med en syrlig smag, så han har ønsket den til sin fødselsdag flere gange. Han har altid en liste over kageønsker til sin fødselsdag, meeen, så meget får han altså ikke 😀 Hans liste plejer at indeholde æblekage, bærcrumble, karamelsnitter og lemoncurd pie. Sidstnævnte må være mit næste projekt.
Mine kage-evner rækker ikke til en smuk kage, men til gengæld er smagen perfekt 🙂
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Citronkage
Ingredienser
Kokosbunde
- 200 gram sukker
- 100 gram blødt smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 gram hvedemel
- 50 gram kokosmel
- 1 tsk bagepulver
- 2 æg
- 1 dl kokosmælk
- lidt ekstra smør og sukker til springformen
Citroncreme
- 2 citroner økologiske
- 2 æg
- 75 gram sukker
- 60 gram blødt smør
Creamcheese
- 200 gram natural flødeost
- 50 gram blødt smør
- 150 gram flormelis
- 2 spsk kokosmælk
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
Kokosbunde
- Find 4 skåle, og inddel ingredienserne således:Skål 1) Sukker, blødt smør og vaniljesukkerSkål 2) Hvedemel, kokosmel og bagepulverSkål 3+4) Æggene deles i hvider og blommer
- Skål 1) Pisk ingredienserne sammen med en håndmixer.Tilsæt æggeblommerne et af gangen, mens du pisker det til en luftig konsistens. Tilsæt kokosmælken og pisk videre til alt i skålen er blandet.
- Skål 2) Bland de tørre ingredienser sammen, og si det over i skål 1. Vend dejen sammen.
- Skål 3) Pisk æggehviderne stive.Rør dem forsigtigt i skålen med de andre ingredienser.
- Put bagepapir i bunden af en springform.Smør siderne med smør, og drys med smør.Fordel dejen i springformen og bag bunden ved 170° varmluft i 30 minutter.
- Lad bunden afkøle i springformen.
Citroncreme
- I en røreskål rives skallen fra citronerne. Pres også saften ud af dem.Tilsæt æg og sukker.
- Skålen sættes over et vandbad. Mens ingredienserne opvarmes, skal du piske i det til det bliver stift. Det tager ca 15 minutter.
- Tag skålen af vandbadet.Det bløde smør skæres i små tern, og tilsættes lidt af gangen imens det piskes ud i cremen.
- Sæt cremen i køleskabet og lad den køle helt af.
Creamcheese
- Alle ingredienser vejes af og røres godt sammen.Det er vigtigt at smørret er godt blødt (men ikke smeltet!).
Saml citronkagen
- Del kokosbunden i to.
- Placer ned nederste del af kagebunden på dit serveringsfad.Fordel citroncremen herpå.
- Læg toppen af kagebunden ovenpå citroncremen.Fordel din creamcheese øverst på kagen.
- Pynt eventuelt kagen med lidt hakket chokolade, påskeæg eller lignende.
Hej Lyder som en rigtig lækker kage, jeg er selv til den syrlige smag men en diabetes kage er den vel ikke ? Venligst Susanne
Hej Susanne
Tak, den er også god.
Men nej den er ikke diabetesvenlig, det er en helt almindelig kage med sukker og hvedemel 🙂
De bedste hilsner Jeanette