Citronkage – en lækker påskekage!
Den er virkelig undervurderet! Hvis du kan lide de gule Maoam, så vil du ELSKE denne kage. Bunden er en super skøn og saftig kokosbund, i midten af kagen er der den lækreste citroncreme og på toppen en frisk creamcheesefrosting. Det spiller.
Jeg lavede denne citronkage til påskefrokost for et par år siden, og sidenhen har den blandt andet været lavet som fødselsdagskage – jep, så god er den nemlig! Niels elsker kager med en syrlig smag, så han har ønsket den til sin fødselsdag flere gange. Han har altid en liste over kageønsker til sin fødselsdag, meeen, så meget får han altså ikke 😀 Hans liste plejer at indeholde æblekage, bærcrumble, karamelsnitter og lemoncurd pie. Sidstnævnte må være mit næste projekt.
Mine kage-evner rækker ikke til en smuk kage, men til gengæld er smagen perfekt 🙂
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Citronkage
Ingredienser
Kokosbunde
- 200 gram sukker
- 100 gram blødt smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 gram hvedemel
- 50 gram kokosmel
- 1 tsk bagepulver
- 2 æg
- 1 dl kokosmælk
- lidt ekstra smør og sukker til springformen
Citroncreme
- 2 citroner økologiske
- 2 æg
- 75 gram sukker
- 60 gram blødt smør
Creamcheese
- 200 gram natural flødeost
- 50 gram blødt smør
- 150 gram flormelis
- 2 spsk kokosmælk
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
Kokosbunde
- Find 4 skåle, og inddel ingredienserne således:Skål 1) Sukker, blødt smør og vaniljesukkerSkål 2) Hvedemel, kokosmel og bagepulverSkål 3+4) Æggene deles i hvider og blommer
- Skål 1) Pisk ingredienserne sammen med en håndmixer.Tilsæt æggeblommerne et af gangen, mens du pisker det til en luftig konsistens. Tilsæt kokosmælken og pisk videre til alt i skålen er blandet.
- Skål 2) Bland de tørre ingredienser sammen, og si det over i skål 1. Vend dejen sammen.
- Skål 3) Pisk æggehviderne stive.Rør dem forsigtigt i skålen med de andre ingredienser.
- Put bagepapir i bunden af en springform.Smør siderne med smør, og drys med smør.Fordel dejen i springformen og bag bunden ved 170° varmluft i 30 minutter.
- Lad bunden afkøle i springformen.
Citroncreme
- I en røreskål rives skallen fra citronerne. Pres også saften ud af dem.Tilsæt æg og sukker.
- Skålen sættes over et vandbad. Mens ingredienserne opvarmes, skal du piske i det til det bliver stift. Det tager ca 15 minutter.
- Tag skålen af vandbadet.Det bløde smør skæres i små tern, og tilsættes lidt af gangen imens det piskes ud i cremen.
- Sæt cremen i køleskabet og lad den køle helt af.
Creamcheese
- Alle ingredienser vejes af og røres godt sammen.Det er vigtigt at smørret er godt blødt (men ikke smeltet!).
Saml citronkagen
- Del kokosbunden i to.
- Placer ned nederste del af kagebunden på dit serveringsfad.Fordel citroncremen herpå.
- Læg toppen af kagebunden ovenpå citroncremen.Fordel din creamcheese øverst på kagen.
- Pynt eventuelt kagen med lidt hakket chokolade, påskeæg eller lignende.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar