
Haydari er en tyrkisk fetadip som smager fantastisk! Den indeholder en del forskellige krydderier og smage, og minder ikke umiddelbart om andre dip jeg kender. Listen indeholder blandt andet bagte peberfrugter, feta og persille.
Jeg har serveret denne til flere der “ikke kan lide feta”, og de er altså vilde med denne dip – så du må ikke lade dig afskrække. En af de personer er Niels. På trods af hans lidt anstrengte forhold til fetaost, få han hurtigt brugt en portion som denne. Han bruger det til alle former for brød, og ønsker altid at det bliver lavet, når vi får tapas.
Hvad kan du bruge haydari til?
- Dip til grøntsager og grøntsagsbrød
- Dressing i pitabrød, sandwich og på pastasalater
- Kold sauce til kyllingespyd
- Til tapas – evt. sammen med rugbrødschips
- Som smør under pålæg på rugbrødet
Hjemmelavede dip og dressinger er ofte lettere at lave, end man regner med. Prøv også at give dig i kast med hummus og tzatziki – det er simpelt at gå til og smager fantastisk.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Haydari
Ingredients
- 400 gram feta fra Puck
- 3 røde peberfrugter
- 1-2 fed hvidløg afhængig af størrelse
- 1 handfuld frisk finthakket persille eller 30 gram hakket fra frost
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- ½ tsk paprika
- ½ tsk røget paprika
- ½ tsk cayenne peber stødt chili eller lignende
- ½ tsk sort peber
Instructions
- Halver peberfrugterne, fjern stilk og kerner, og placer dem på en bageplade med skinsiden opad.Bag dem ved 200° i 20 minutter.Lad peberfrugterne køle af og fjern derefter skindet.
- Blend peberfugterne med de øvrige ingredienser (pånær fetaen).Jeg bruger en stavblender til dette.
- Mos fetaen godt med en gaffel.Bland det herefter sammen med de blendede peberfrugter.
- Opbevar din haydari på køl.
Notes
- Dip til grøntsager og grøntsagsbrød
- Dressing i pitabrød, sandwich og på pastasalater
- Kold sauce til kylling
- Til tapas
Skriv et svar