Cookies er en sukkerholdig amerikansk “småkage”. Dette er min favorit cookie-opskrift, da den får en chewy midte og en sprød overflade. Ligesom de skal være!
Cookies er geniale kager i den forstand, at de kan røres sammen på meget få minutter, de indeholder helt almindelige basisingredienser og de har en kort bagetid. Foruden det så smager de bare lækkert. Hvis du bliver ringet op, og spurgt om du “vil give en kop kaffe om en halv time”, kan du sagtens nå at gøre en portion cookies klar. Derudover er cookiedejen fryseegnet – se nederst i opskriften hvordan det fungerer – det gør dem blandt andet til en god barselskage!
Opskriften her kan bruges som en basisopskrift, hvortil man kan tilføje karameller, skumfiduser, nødder og lignende. Men de er altså også perfekte at nyde som de er…
Prøv også min opskrift på chokolade cookies. Mums!
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Cookies
Ingredienser
- 200 gram sukker
- 150 gram brun farin
- 200 gram smeltet smør
- 2 æg
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 300 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 300 gram chokolade
Sådan gør du
- Pisk hvid sukker, brun sukker og smeltet afkølet smør.
- Tilsæt æg og vaniljeekstrakt.Pisk igen.
- Bland mel, bagepulver og hakket chokolade.Bland det godt sammen med æg- og sukkermassen.
- Hvis du ønsker helt runde cookies, skal du sætte dejen på køl i 30 minutter, og herefter trille 20-26 kugler af dejen (afhængig af hvor store du ønsker dem).Hvis de godt må være lidt kantede, men stadig runde, kan du forme dejen med det samme, ved hjælp af to spiseskeer.
- Bag ved 180° over/under varme i 10-12 minutter.De er færdige, når det midterste af kagen falder sammen, kanten har en let-gylden farve og de ikke længere ser våde ud på midten. Hold øje med dem! Bemærk at de først bliver sprøde, når de afkøler.
- Lad dine cookies afkøle på en bagerist.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar