
Orescheesecake er en af mine personlige favoritter, og den cheesecake jeg har lavet flest gange. Bunden er lavet af knuste oreo, ovenpå bunden er der et lag flødeostecreme, chokolademousse og til sidst er den topppet med flødeskum og pynt. Det er en lækker lækker kombination!
Hvis ikke du har lavet cheesecake før, så har du snydt dig selv for en fantastisk kage! Kagen skal IKKE smage af ost…jeg har flere gange hørt fra folk at de aldrig spiser ost på brød – men dertil kan jeg sige: det har altså heller INTET med cheesecake at gøre 😆
Oreo cheesecake
Ingredienser
- 300 gram oreo svarende til 2 pakker
- 100 gram blød smør
- 200 gram natural smøreost
- 4 dl piskefløde
- 2 dl flormelis
- 1 brev chokolademousse
- pynt til toppen chokolade, bær eller lignende
Sådan gør du
Oreo bund
- Knus kiksene – jeg synes det gøres lettest med en minihakker eller i en foodprocessor.Bland kiksene med det bløde smør.Pres kiksemassen ud i bunden af en springform.
Ostecreme
- Pisk 2 dl fløde.Bland flormelisen og flødeost godt sammen.Vend fløden med flødeosten.Smør ostecremen ovenpå oreobunden, og stil den på køl mens du forbereder næste lag.
Chokolademousse
- Følg anvisningen på pakke.Smør forsigtigt chokolademoussen ovenpå ostecremen, og stil tilbage på køl igen.
Fløde
- Pisk 2 dl fløde og tilsæt 1 spsk flormelis – pisk igen i få sekunder så det bliver blandet godt sammen.Fordel laget øverst på cheesecaken.
Topping / pynt
- Pynt din cheesecake med forskellige bær, chokolade, oreostykker eller lignende. Det er en tung cheesecake, så bær er rigtig lækkert ovenpå.
Skriv et svar