Crinkle cookies er en amerikansk kage, der ligner en lille cookie men med midte som en brownie. Det er en rigtig lækker mellemting mellem de to kager. Kagerne får det krakelerede udtryk, ved at vende dem i flormelis inden bagning, under bagning hæver de og derved får de deres særlige udseende.
På dansk bliver crinkle cookies ofte kaldt for “misforståede småkager”. Hvor det navn kommer fra ved jeg ikke, men et gæt kan være at det er opstået fordi kagen ligner en småkage. Den er dog hverken hård, knasende eller tør 🙂
Kagerne her er et kæmpe hit ved mine børn. Så der var glade dage da det tog mig 3 forsøg før opskriften var helt perfekt. Jeg håber du er enig – de er i hvert fald mega gode!
Er du til det søde amerikanske køkken? Så kan du også prøve mine cookies, der er inspireret fra en amerikansk opskrift, eller mine peanutbutter kugler, der også er en rigtig julelækkeri.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram for daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Crinkle cookies
Ingredienser
- 125 gram hvedemel
- 50 gram kakaopulver, usødet
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 75 gram blødt smør
- 200 gram sukker
- 2 æg
- 2 tsk vaniljepasta alternativt kan du bruge 1 spsk vaniljesukker
- 1 dl flormelis
Sådan gør du
- Hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt blandes sammen.
- Pisk blødt smør og sukker.Tilsæt æg og vanilje og pisk igen til du har en luftig masse.
- Hæld melblandingen over i sukkerblandingen og pisk det hele godt sammen.
- Sæt dejen på køl i minimum 2 timer, men gerne natten over (så bliver den mindre fedtet at arbejde med).
- Form ca 28 kugler af dejen.Jeg vejer dem af med 15 gram i hver.
- Hæld flormelis i en skål, placer lidt kugler heri af gangen og ryst skålen så alle kuglerne bliver dækket af flormelis. Der må godt komme et godt lag på.Placer kuglerne på en bageplade med bagepapir.
- Bag kagerne ved 180° over/under varme i ca. 8-10 minutter.
- Lad kagerne afkøle på en rist.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar