Gulerods- og blomkålssuppe er en dejlig mild suppe. Jeg har serveret suppen med nogle lækre toppings til. Mine toppings består af nogle sprøde spicy kikærter og søde lynstegte gulerødder. Det giver en lækker kombination sammen med suppen. Du kan også servere det med lidt kyllingetern og brød til denne gulerods- og blomkålssuppe.
Du kan finde en del skønne suppe opskrifter her på siden. Du kan også gå på opdagelse i forskellige toppings til både supper og salat.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Gulerods- og blomkålssuppe
Ingredienser
Gulerodssuppe
- 600 gram blomkål ca 1 hovede
- 400 gram gulerod 3 store
- 200 gram kartoffel 2 stk
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1,5 liter vand
- 2 terninger hønsebouillon
- 1 tsk timian
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 1 spsk citronsaft
- 100 gram natural flødeost
Spicy kikærter
- 1 dåse kikærter drænede, skyllede og afdryppede
- 2 spsk olie
- 10 gram smør
- ½ tsk chiliflager
- ½ tsk paprika
- ¼ tsk løgpulver
- ¼ tsk hvidløgspulver
- ¼ tsk karry
Stegte gulerødder
- 1-2 gulerødder
- 1 spsk olie
- 1 spsk teriyaki
- 2 tsk brun farin
- ½ tsk groft salt
Sådan gør du
Gulerodssuppe
- Skræl og skyl alle grøntsagerne.Hak dem i grove stykker og læg dem i en stor gryde.
- Hæld vandet over dem.Tilsæt bouillon, timian, salt og peber.
- Læg låg på gryden og lad det simre i 30 minutter – eller indtil alle grøntsagerne er møre.
- Blend suppen.
- Tilsæt citronsaft og flødeost.Lad det stå ved lav varme mens du tilbereder toppings.
Spicy kikærter
- Skyl kikærterne og lad dem afdryppe.Tør dem eventuelt i et viskestykke.
- Opvarm olie og smør på panden.Når det er godt varmt hældes kikærterne på.
- Tilsæt krydderierne (eller de krydderier du bedst kan lide), vend det hele rundt til de er godt fordelt.
- Steg kikærterne ved middel-høj varme i ca 5 minutter, sørg for at vende rundt i dem, så de bliver sprøde men ikke brændte.Tag dem herefter af panden.(genbrug panden til gulerødderne – skru ned for varmen)
Stegte gulerødder
- Afmål olie, teriyaki, brun farin og salt på panden.
- Brug din skræller til at skrælle stykker af gulerod og tilsæt dem til panden.Vend gulerødderne rundt i marinaden.
- Steg gulerødderne i få minutter til marianden har sat sig fast på dem. De må stadig gerne have bid.
- Tag gulerødderne af panden og server dem sammen med suppe og kikærter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar