Svenske chokoladesnitter er for mig en ret ny småkage. Jeg har set at den fylder mere og mere i diverse bagegrupper på Facebook, så derfor blev jeg også nødt til at kaste mig ud i at prøve dem.
Småkagen smager skønt af chokolade, og så er den lidt anderledes end de julesmåkager jeg er vokset op med. De svenske chokoladesnitter er nemlig sprøde udenpå og bløde indeni. Det er en super lækker småkage, både i smag og konsistens.
Du kan her finde meget mere inspiration til julens bagværk.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Svenske chokoladesnitter
Ingredienser
Småkage
- 300 gram hvedemel
- 200 gram sukker
- 30 gram bagekakao
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 200 gram koldt smør
- 1 æg
- 1 spsk vand evt.
Ovenpå
- 1 æggehvide
- perlesukker
Sådan gør du
Småkage
- Bland de tørre ingredienser.
- Tilsæt koldt smør i små tern og æg.
- Ælt det sammen med håndkraft.Hvis du har svært ved at få det til at hænge sammen, kan du tilsætte en smule vand.
- Del dejen i 4.Form hver del til pølser.Placer to pølser på hver bageplade.Tryk pølserne let flade, så de bliver ca 4 cm bredde.
- Pensl dejen med æggehvide og drys med perlesukker.
- Bages i 10 minutter ved 175° over/under varme.
- Skær snitterne ud i 2 cm bredde, mens kagen stadig er varm.
- Når de er kølet helt af, opbevares de i en lufttæt beholder.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
kim
Hej igen. Tak for dit svar. Men det er ikke muligt at kunne købe sukker erstatning eller majsmel. Så hvad kan jeg så bruge. For at lave marcipan??? Er det muligt at sende dit svar til min mailadresse. Jeg mener at du har fået den tidligere.
Med venlig hilsen
Kim Holm
Kim Holm
Hej Jeg vil gerne prøve din opskrift på svenske chokolade snitter. Jeg er nybegynder i alt med bagning og madlavning. Men jeg tænkte. Kan man ikke komme hvid glasur på toppen af de svenske chokolade snitter.
Jeg har et ønske om at kunne lave kransekage dej her til nytårsaften. Men her på philipperne er det ikke muligt at kunne købe marcipan eller majsmel. Er der et alternativ opskrift på kransekage dej. Det skal dog lige nævnes, at jeg har diabetes 2.
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Kim
Jo det tænker jeg fint du kan
Du kan selv lave marcipan af mandelmel, sukkererstatning og æggehvide.
Venlig hilsen Jeanette