Blomkål i tempuradej er genialt! Det smager helt fantastisk godt! Blomkål i tempuradej er et stykke indbagt blomkål, hvor dejen puffer op i varmen og bliver dejlig sprød.
…men det er en af de grøntsagsretter, hvor du ikke skal tænke i sundhed… i stedet skal du bare nyde det lækre tilbehør. Du kan bruge en hvilken som helst grøntsag, prøv eksempelvis også med grønne bønner og løgringe.
Af andre retter med blomkål kan du også prøve mine blomkålsbrød, den lækre blomkålspizza eller mine sunde blomkåls-brugerboller.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Blomkål i tempuradej
Ingredienser
- 1 blomkål
- 1 dl hvedemel
- ½ dl majsstivelse
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk fint salt
- 1 dl øl
- 1 æg
- rapsolie
Sådan gør du
- Opvarm olien i en gryde eller kasserolle. Der skal være ca 4 cm olie – jo mindre gryde, jo mindre olie skal du bruge. Sæt låg på, så olien bliver varmet godt op.
- Skær blomkålen i mindre buketter.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.Tilsæt æg og øl og pisk det godt sammen, til du har en flydende dej uden klumper.
- Vend blomkålen i dejen – sørg for at blomkålen er helt dækket.
- Sæt hvert stykke ned i olien med en spiseske. Stykkerne sættes med afstand så de ikke rører ved hinanden.Vend blomkålen når den har fået lidt farve på undersiden.Efter 1-2 minutter er den færdig.BEMÆRK: Hvis dejen får for hurtigt farve, skal du skrue lidt ned. Blomkålene skal have et par minutter for at den inderste del af dejen også er færdigbagt. Efter et par omgange kan det også blive nødvendigt at holde em lille pause, så olien kan blive gennemvarm igen.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Maibritt
Mon det er muligt, at lave disse i god tid og opvarme dem inden servering?
Glæder mig til st prøve dem.
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Maibritt
Jeg har jeg ikke afprøvet det, jeg har bare spist resterne kolde 😀
Jeg vil tro at det fint kan gå an hvis du fordeler dem på en bradepande.
God fornøjelse!
Vh Jeanette