
Der går madpakker i den herhjemme lige i tiden – og jeg elsker det 😀
Jeg har efterhånden fyldt en hel skuffe i fryseren med forskellige lækre ting, der bare kan tages noget op af hver dag, og så er der en spændende madpakke klar til børnene. I weekenden fik jeg lavet de her pepperoni stænger, og de blev altså bare vildt gode!
Jeg fik 32 stk ud af opskriften, men hvis de skal laves i “voksen-størrelse” vil jeg nok kun dele dejen i 16. De små stykker passer helt perfekt til børnenes madpakker, for så kan de få lidt forskelligt med hver dag.
Hvis ikke du vil bruge tid på at stå og forme dem, kan de også sagtens laves som små pizzaboller med revet ost på toppen.
Søger du mere madpakke-inspiration? Så prøv også
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Pepperoni stænger
Ingredienser
- 1 dl mælk
- 150 gram bagemargarine
- 2 dl yoghurt natural
- 25 gram gær
- 2 tsk sukker
- 140 gram tomatpure
- 200 gram pepperoni skåret i små stykker
- 2 spsk oregano
- 1 tsk salt
- 500 gram Tipo 00 mel
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Mælk og margarine smeltes i en gryde. Tilsæt yoghurt og opvarm / afkøl til væsken er lunken.
- Opløs gær og sukker i den lunkne væske.
- Tilsæt tomatpure, små stykker pepperoni, oregano og salt. Rør let rundt.
- Tilsæt melet og ælt til du har en samlet dej.
- Lad dejen hvile i et kvarter.
- Del dejen i enten 16 eller 32 stykker – alt efter hvilken størrelse du ønsker.
- Rul hver dejklump ud til en lang pølse, fold den på midten og "flet" dejen som vist på billedet. Fold enden let ind under brødet.
- Pepperonistænger skal hæve i 1 time.
- Pensl med et sammenpisket æg og bag dem ved 230° over/under varme i 8 minutter.
Skriv et svar