
Mon ikke de fleste efterhånden kender til en juletræstamme med nougat og marcipan? Det er simpelt og smager godt – men har du så prøvet at tilføje lidt pistaciemasse? Mums!
Julen er forbundet med en masse traditioner, og mange af traditionerne hænger sammen med maden. Jeg husker at jeg altid har været en del af marcipanproduktionen som barn, og jeg nyder nu at give mine børn lignende minder. En af de ting vi laver, er blandt andet denne juletræstamme.
Mine børn er stadig små, og det glæder sig mest til at lave i julen er småkager som julemandens knapper og almindlige småkager til udstik.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Juletræstamme med pistacie
Ingredienser
- 300 gram marcipan
- 150 gram nougat
- 200 gram pistaciemasse jeg bruger den fra Odense
- flormelis
- chokolade eller vekao
Sådan gør du
- Drys lidt flormelis på bordet, for at undgå at marcipanen sætter sig fast til bordpladen.
- Rul marcipanen ud og skær kanterne af så de er lige.
- Skær nougat i tynde skiver og placer ovenpå marcipanen.Jeg bruger en ostehøvl til dette.
- Brug en kniv til at smøre din nougat ud, så den dækker hele fladen.
- Fordel pistaciemassen i et jævnt lag ovenpå.
- Rul stykket på den lange led.
- Smelt noget chokolade / vekao og pensl det på træstammens ynderside. Lad den tørre, vend den om og pensl også på undersiden. Gentag eventuelt.
- Sæt træstammen i køleskabet og vent med at skære den ud til den er godt afkølet.
Skriv et svar