
Mon ikke de fleste efterhånden kender til en juletræstamme med nougat og marcipan? Det er simpelt og smager godt – men har du så prøvet at tilføje lidt pistaciemasse? Mums!
Julen er forbundet med en masse traditioner, og mange af traditionerne hænger sammen med maden. Jeg husker at jeg altid har været en del af marcipanproduktionen som barn, og jeg nyder nu at give mine børn lignende minder. En af de ting vi laver, er blandt andet denne juletræstamme.
Mine børn er stadig små, og det glæder sig mest til at lave i julen er småkager som julemandens knapper og almindlige småkager til udstik.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Juletræstamme med pistacie
Ingredienser
- 300 gram marcipan
- 150 gram nougat
- 200 gram pistaciemasse jeg bruger den fra Odense
- flormelis
- chokolade eller vekao
Sådan gør du
- Drys lidt flormelis på bordet, for at undgå at marcipanen sætter sig fast til bordpladen.
- Rul marcipanen ud og skær kanterne af så de er lige.
- Skær nougat i tynde skiver og placer ovenpå marcipanen.Jeg bruger en ostehøvl til dette.
- Brug en kniv til at smøre din nougat ud, så den dækker hele fladen.
- Fordel pistaciemassen i et jævnt lag ovenpå.
- Rul stykket på den lange led.
- Smelt noget chokolade / vekao og pensl det på træstammens ynderside. Lad den tørre, vend den om og pensl også på undersiden. Gentag eventuelt.
- Sæt træstammen i køleskabet og vent med at skære den ud til den er godt afkølet.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar