
Koldhævede manitoba-rugboller er en nem og lækker bolle, der egner sig godt til både morgenbordet og som sandwichbrød i madpakken. Bollerne er nemme at lave, da de blot røres sammen med en ske om aftenen, koldhæves over natten, og sættes på plade med skeer om morgenen. De bages ved høj varme i få minutter, og så har du et lækkert brød.
Mine koldhævede manitoba-rugboller har den lethed som manitobamelet giver, og en skøn smag fra rugmelet.
Af andre nemme koldhævede brød, kan du også give dig i kast med mine chiaboller eller de kernefyldte weekendboller.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Koldhævede manitoba-rugboller
Ingredienser
- 5 dl vand
- 15 gram gær
- 1 spsk honning
- 100 gram speltflager
- 100 gram rugmel
- 500 gram manitoba eller andet godt hvedemel
- 2 tsk salt
Sådan gør du
- Opløs gær i koldt vand.
- Rør honningen ud heri.
- Tilsæt speltflager og rugmel.Rør det let rundt.
- Tilsæt manitoba og salt.Rør det hele godt sammen.
- Dæk din skål til med enten et vådt klæde, film, et låg eller lignende.Sæt det på køl i minimum 10 timer.
- Opvarm ovnen til 250° varmluft, lad bagepladen varme op sammen med ovnen.
- Sæt din dej på bagepapir med to skeer. Dyp skeerne i vand i mellem hver bolle.
- Flyt dit bagepapir ind på den varme plade i ovnen.(Det kan du enten gøre med en spade til formålet, eller med bagsiden af en anden bageplade)
- Bag i 12 minutter – eller til dit brød har en gylden farve.
Skriv et svar