
Du får her opskriften på nogle små fine og lækre kuvertbrød med malt. Jeg er vild med maltsmagen.
Jeg synes der er noget hyggeligt over de små kuvertbrød. Det er som om, det er lidt “finere” at få sit eget lille brød, end det er at skulle skære en skive af et flutes. Brødene her er nemme at lave og de tager ikke ret meget arbejdstid. Jeg synes de er rigtig lækre med lidt havsalt ovenpå, men jeg laver også gerne nogle til børnene uden ekstra salt.
Server dine kuvertbrød med malt sammen med eksempelvis lasagne eller til et tapasbord.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Kuvertbrød med malt
Ingredienser
Kuvertbrød med malt
- 5 gram gær
- 400 gram vand
- 1 spsk sirup
- 2 spsk olie
- 400 gram Tipo mel
- 100 gram rugmel
- 40 gram mørkt maltmel
- 14 gram salt
Til pensling (evt.)
- rapsolie
- havsalt
Sådan gør du
- Opløs gær i lunkent vand.
- Rør det sammen med sirup og olie.
- Bland meltyperne Tipo, rug og malt med salt.Rør det herefter ud i væsken.
- Lad dejen stå tildækket på køkkenbordet i 12 timer.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, træk siderne op over brødet, så det strammes op.
- Hak brødet i 30 små stykker og placer dem på et stykke bagepapir.
- Lad dine kuvertbrød efterhæve i 1 time.
- Varm din ovn og ovnpladen op til 240° varmluft.
- Pensl evt. brødene med olie og drys med havsalt.
- Træk dit bagepapir over på den varme ovnplade, og bag brødene i 6 minutter.
Skriv et svar