Er du klar til lidt luksus forklædt som en jordbærtærte? Her kommer opskriften på den bedste af sin slags! Hvem skal du imponere? Denne er helt sikkert arbejdet værd!
Hvordan laver man så den bedste jordbærtærte? Det er der nok flere meninger om, men for mig består den ultimative jordbærtærte af en mørdejsbund med mazarinmasse, en kant af kransekage, en (ikke alt for hård) chokolade og en smagsfuld hjemmelavet vaniljecreme. Og selvfølgelig søde danske jordbær – når de er aller bedst! Lyder det ikke bare lækkert?
Du kan finde flere sommerkager her på Grøntmad, prøv blandt andet min kokosmakron kage med blåbær eller en nem rabarbercrumble.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Luksuriøs jordbærtærte
Ingredienser
Mørdejsbund
- 175 gram hvedemel
- 50 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 75 gram smør
- ½ æg
Kransekage-kant
- 140 gram marcipan
- 60 gram sukker
- 1 æggehvide
Mazarin
- 75 gram smør
- 75 gram sukker
- 100 gram marcipan
- ½ æg
Chokoladelag
- 50 gram mørk chokolade
- 1 spsk fløde
Vaniljecreme
- 3 æggeblommer
- 1 tsk vaniljepaste eller kornene fra 1 stang
- 30 gram sukker
- 2 spsk maizena
- 2½ dl mælk
- 1 dl piskefløde
Øvrigt
- 500 gram jordbær
Sådan gør du
Mørdejsbund
- Afmål mel, sukker og vaniljesukker.
- Skær smørret i små tern og ælt det ind i melblandingen.
- Pisk ægget og tilsæt halvdelen – ca 25 gram.(den anden halvdel skal bruges til mazarinen)
- Saml dejen til en sammenhængende klump.
- Lad dejen hvile 30-60 minutter i køleskabet.
- Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform.Jeg har brugt en rund tærteform på 26 cm.
- Prik mørdejsbunden med en gaffel.
Kransekage-kant
- Riv marcipanen og pisk den sammen med sukker og æggehvide.
- Put massen i en sprøjtepose, og sprøjt en kransekagen rundt langs hele tærtens kant.
Mazarin
- Pisk blødt smør og sukker sammen.
- Riv marcipanen og tilsæt det sammen med det resterende halve æg.Pisk til du har en ensartet masse.
- Fordel mazarindejen over mørdejsbunden.
- Bag den samlede bund ved 180° over/under varme i 25 minutter.
- Lad tærten afkøle helt!
Chokolade-lag
- Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med fløden.
- Fordel chokoladen ovenpå den bagte og afkølede tærtebund.
Vaniljecreme
- Rør æggeblommer, vaniljepaste, sukker og maizena sammen i en skål.
- Bring mælken i kog og hæld den over blandingen.
- Pisk det hele hurtigt sammen og hæld det tilbage i gryden.
- Pisk i det til det tykner – det tager få minutter.
- Hæld det hele i en skål, sæt film over (helt ned til overfladen) og sæt det i køleskabet.
- Når cremen er afkølet piskes fløden og røres i cremen.Bliv ved med at røre – det skal nok samle sig pænt.
- Fordel det herefter ovenpå chokoladelaget.
Til slut…
- Rens og skær jordbærrene – jeg deler hvert jordbær i 4 til 8 stykker afhængig af størrelsen.
- Anret jordbærrene ovenpå tærten.
- Sæt tærten på køl i minimum 30 minutter, så cremen kan nå at sætte sig inden servering.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar