
Bananboller er søde, bløde og fyldt med chokolade. Haps for en sag. Det er sådan en luksus eftermiddagsbolle, som skal nydes lun med koldt smør på.
Af andre boller i samme kategori, kan du tjekke mine æbleboller, chokoladeboller og bamseboller ud. Hvis du bare er helt vil med banan kan du også afprøve en banoffee pie eller denne svampede banankage.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Bananboller
Ingredienser
- 25 gram gær
- 2 dl vand
- 1 tsk sukker
- 100 gram mørk chokolade
- 3 bananer
- 1 spsk olie
- 1½ dl creme fraiche
- 1 tsk salt
- 150 gram havregryn
- 500 gram hvedemel
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Opløs gær i lunkent vand.Tilsæt sukker.
- Hak chokoladen i grove stykker og mos bananerne.Tilsæt det.
- Bland også olie, creme fraiche, salt, havregryn og hvedemel i.Ælt det godt sammen – jeg bruger en røremaskine (dejen er fedtet).
- Lad dejen hæve et lunt sted med et vådt klæde over i halvanden time.
- Sæt bollerne på plade med to skeer dyppet i vand.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
- Pensl dem med æg.
- Bag i midten af ovnen ved 200° over/under varme i 20 minutter.
Skriv et svar