En kokosmakron kage – hvor godt lyder det ikke lige? Det er en rigtig lækker kage!
Min kokosmakron kage er meget simpel at lave. Den har den samme smag og konsistens som man forbinder med makronmuffins – men den er lavet i stor format, og der er tilsat lidt ekstra godter 😛
Af andre nemme kager, kan du også give dig i kast med en bærcrumble, rabarberkage eller chokolade cookies.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Kokosmakron kage
Ingredienser
- 2 æg
- 250 gram sukker
- 1 tsk vaniljepaste eller kornene fra 1 vaniljestang
- 250 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl olie
- 75 gram kokosmel
- 150 gram blåbær kagen kan også laves med hindbær
- 2,5 dl fløde
- 60 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.
- Tilsæt vaniljen og pisk igen til det er godt fordelt.
- Bland hvedemel, salt og bagepulver.Si blandingen ned i æggemassen.Rør det hele sammen.
- Rør olie og kokosmel i dejen.
- Fordel dejen i en springform. Det gøres lettest med fingrene, da det er en fast dej.
- Fordel blåbærene ovenpå dejen, og pres dem let ned i overfladen.
- Bag kagen ved 175° i 40 minutter.
- Lad kagen køle af.Pynt den med flødeskum og hakket chokolade.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Grethe Lund
Kan man bruge smør i stedet for olie?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Grethe
Ja det vil jeg mene 🙂 Jeg ville i så fald erstatte det med 100 gram smeltet smør.
God fornøjelse. Kh Jeanette