Så er der morgengrød til kaffe-elskeren! Ja det lyder nok lidt mærkeligt, men sådan en portion moccagrød med blåbær (havregrød med kaffe) er altså skønt.
Kender du de der morgener, hvor alt bare ramler og man inderligt fortryder at være stået ud af sengen? Sådan en morgen havde jeg forleden, og det resulterede i en grød, der reddede resten af dagen – ja nogle gange skal der ikke så meget til..
Min søde mand smutter altid afsted som den første om morgenen, og denne morgen havde han hældt en kop kaffe op til mig, lige inden han smuttede ud af døren. Idet han tager afsted, synes børnene at de på skift skulle have min uddelte opmærksomhed, hvilket resulterede i at jeg op af formiddagen stadig ikke havde nået hverken at børste tænder, sætte håret, spise morgenmad eller drikke min kop kaffe. Kaffen stod bare der og blev koldere og koldere, for hver gang jeg passerede den. Da jeg endelig fik tid til at få lidt indenbors, kiggede jeg på mine gryn og min kolde kop kaffe, og fik den indskydelse at hælde kaffen over grynene for på den måde at undgå kaffespild. Jaja, lidt desperat kan vi vel alle blive i en presset situation 😀
Det resulterede i denne opskrift på moccagrød, og det er bestemt ikke sidste gang jeg skal have det!
Du kan finde flere opskrifter på grød ved at klikke her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Moccagrød med blåbær
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 1 spsk chia
- ½ tsk vaniljesukker
- 2 dl varm kaffe
- 1 håndfuld blåbær du kan både bruge frisk og frossen
- 10 mandler
- Lidt revet mørk chokolade (70%)
Sådan gør du
- Bryg din morgenkaffe.
- Hæld havregryn, chiafrø og vaniljesukker op i en skål / tallerken og rør det godt sammen.
- Tilføj dine blåbær til grøden.
- Hæld kaffen over og rør rundt.
- Lad det stå og trække i 10 min – eller giv det 1 minut i microovnen.
- Hak mandler og chokolade.Drys det over den færdige grød.½
Noter
- Grøden kan også laves i en gryde. Her blander du alle ingredienserne sammen, og lader grøden koge sig selv ind under lav varme. Tag gryden af blusset når grøden har den ønskede konsistens – du kan altid tilføje mere væske.
- Hvis du laver grøden med instantkaffe, skal du bruge ca 1,5 tsk kaffe og 2 dl vand.
- Laves grøden af koldt kaffe, skal det have 3-4 minutter i mikroovnen.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar