Nøøøj…! Flødebollekage på browniebund er en genial opfindelse. Her får du opskriften på en mega lækker kage, som må elskes af alle der er til chokolader og flødeboller – og hvem er ikke det?!
Jeg lavede denne flødebollekage på browniebund til Malthes dåb. Det var så stor en succes, at den helt klart kommer på menuen igen en anden gang. Til Mads’ dåb lavede jeg en Oreo cheesecake og til Nicolais blev det til en Bountykage. Alle tre kager er mega lækre, og meget syndige.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram for daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Flødebollekage på browniebund
Ingredienser
Brownie
- 150 gram smør
- 3 æg
- 420 gram sukker
- 150 gram hvedemel
- 75 gram usødet bagekakao
- 3 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- smør til formen
- 2 spsk rasp til formen
Flødebolleskum
- 150 gram pasteuriserede æggehvider
- 260 gram sukker
- 120 gram glukosesirup
- 75 gram vand
- 1 tsk vaniljepasta
Topping
- 50 gram mørk chokolade jeg har brugt 70%
- 1 bakke jordbær
Sådan gør du
Brownie
- Smelt smørret og lade det afkøle.
- Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.
- Bland mel, kakao, vaniljesukker og salt.Si det ned i æggemassen.Pisk det hele sammen.
- Tilsæt smør og pisk igen.
- Smør en bageform på 20×30 cm.Drys med rasp. Vend raspen rundt i formen for at fordele den, og hæld det overskydende ud af formen.
- Placer dejen i formen med en spiseske og glat den forsigtigt ud.Dejen behøver ikke at nå helt ud til kanterne. Den smelter i ovnen, så den skal nok fordele sig fint.
- Bag kagen ved 175° i 20-25 minutter.Hold øje med kagen! Den må ikke få for meget, da en brownie godt må være lidt klæg. Tjek kagen med en strikkepind, en kødnål – eller hvad du ellers plejer at bruge.
- Lad kagen afkøle helt i formen, så er den nemmere at få ud.
Flødebolleskum
- Pisk pasteuriserede æggehvider med 10 gram sukker i 5 minutter – eller til du har en fast marengsskum.
- Bring det resterende sukker, glukosesirup og vand i kog. Det skal op og ramme 117° – brug et digitalt sukkertermometer til at måle dette.Jeg koger under låg for at opnå temperaturen.
- Pisk æggehviderne mens den varme sukkermasse hældes i i en tynd stråle. Pisk i 10 minutter på høj hastighed.
- Tilsæt vaniljepasta og pisk til det er godt fordelt i dit flødebolleskum.
- Fordel over den afkølede browniebund.
Topping
- Riv chokoladen på et rivejern og fordel den over kagen.
- Rens jordbærrene og skær dem i den ønskede størrelse og facon. Placer dem på kagen.(De kan også serveres i en skål ved siden af)
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar