Var du med på moden for en 8-10 år siden, da proteinfluff havde sit indtog i fitnessverdenen? Jeg var ikke 😀
….Men nu er jeg kommet efter det – bedre sent end aldrig, ikke?
Proteinfluff smager skønt! Det kan bruges på samme måde som guf på is, som chokolademousse, topping på havregrød, som base med frugttopping ovenpå – det kan bare bruges på rigtig mange forskellige måder. Smagen afhænger af hvad din proteinpulver har af smag, men også hvad du vælger at blande det op med. Jeg har her samlet en række forslag til, hvordan du kan lave forskellige lækre proteinfluffs.
Hvis du er til skåle som dem her, så vil du sikkert også kunne lide mine greeniebowls – det giver også en lækker start på dagen!
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Jordbærfluff
Ingredienser
- 100 gram frosne jordbær
- 1 måleske proteinpulver jordbær eller vaniljesmag
- 2 spsk vand
Sådan gør du
- Optø bærrene i mikroovn.
- Tilsæt proteinpuler og vand.
- Pisk til din fluff er klar.
Noter
- Jordbærfluff kan spises som det er, eller bruges som topping ovenpå grød, is, kage med mere.
- Det kan bruges som alternativ til guf ovenpå is.
- Prøv at tilføje 1 spsk æggehvide! Det gør fluffen mere fluffy.
- 1 måleske svarer til ca 30 gram.
Romkuglefluff
Ingredienser
- 80 gram frosne hindbær
- 1 måleske chokoladeproteinpulver
- 1 spsk usødet kakao
- ½ tsk romessens smag dig frem – der er stor forskel på styrke!
- ½ dl mælk
Sådan gør du
- Optø bærrene i mikroovn.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk til du har en lækker fluff.
Noter
- Hvis du ikke ønsker hindbærkerner i din fluff, kan du presse hindbærrene gennem en si efter optøningen.
- Romkuglefluff kan spises som det er, eller bruges som topping ovenpå grød, is, kage med mere.
- Prøv at tilføje 1 spsk æggehvide! Det gør fluffen mere fluffy, og så smager det skønt som et alternativ til chokolademousse.
- 1 måleske svarer til ca 30 gram.
Lakridsfluff
Ingredienser
- 1 dl mælk
- 1 spsk æggehvide
- ¾ tsk lakridsekstrakt alternativt: lakridspulver
- 1 måleske vanilje proteinpulver
Sådan gør du
- Afmål alle ingredienserne.
- Pisk til du har en lækker cremet fluff.
Noter
- 1 måleske svarer til ca 30 gram.
Kaffe- og karamelfluff
Ingredienser
- ½ tsk instantkaffe
- 1 spsk kogende vand
- 1 dl mælk
- 1 spsk æggehvide
- 1 måleske karamel proteinpulver
Sådan gør du
- Opløs kaffen i det kogende vand.
- Tilsæt mælk, æggehvide og proteinpulver.
- Pisk til du har en lækker cremet fluff.
Noter
- Har du ikke karamel proteinpulver? Alternativt kan du bruge vanilje og tilsætte 1/2 tsk karamelessens.
- Top eventuelt din fluff med en zero karamelsauce.
- 1 måleske svarer til ca 30 gram.
Choko/bananfluff
Ingredienser
- 1 banan
- 1 dl mælk
- 1 spsk æggehvider
- 1 måleske chokolade proteinpulver
- 1 tsk usødet kakaopulver
Sådan gør du
- Mos bananen og tilsæt de øvrige ingredienser.
- Pisk, pisk, pisk… Indtil du har en lækker cremet fluff.
Noter
- Top eventuelt med lidt hakket chokolade
- 1 måleske svarer til ca 30 gram.
Blåbærfluff
Ingredienser
- 100 gram blåbær
- 1 måleske vaniljeproteinpulver
- 2 spsk vand
Sådan gør du
- Optø bærrene i microovnen – de må godt stadig være kolde.
- Tilsæt proteinpulver og bær.
- Pisk til du har en lækker fluff.
Noter
- Blåbærfluff kan spises som det er, eller bruges som topping ovenpå eksempelvis grød.
- Prøv at tilføje 1 spsk æggehvide! Det gør fluffen mere fluffy.
- 1 måleske svarer til ca 30 gram.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Birthe
Hej igen.
Altså der skal kulde til , Er det bærene i den “frosne” tilstand der får det til at blive flyffy?
Jeg har lige prøvet at bruge samme pulver og kun vand…ja det blev til kærnemælks tyk konsistens.
Altså er det kulde? Hvilken pulver bruger du?
Mvh Birthe
Jeanette fra Grøntmad.dk
Ja – det bliver ikke fluffy uden det kolde element.
Jeg er glad for MyProtein, Easis og Wispy.
Birthe
Hej . Protein pulver købt sammen med frosne jordbær. Første gang super fluffy . De næste to gange mere flydende og ikke nær så god som første. Forskel jorbærene var optøede de sidste to gange . Brugte en foodprocessor
Senere har jeg set nogle putte isterninger i processen? senere igen har jeg så læst at frosne bær altid skal koges et minut da vi kan blive smitte med Norovirus=Roskildesyge….måske endda leverbetændelse.
Frosne bær bliver købt i Marokko…Serbien …polen hvor hygiejnen nok ikke ligger i højsæde.
Hvis frugten skal være frossen for at gøre den stiv, så er altså mit bud….at koge bærrene inden og så fryse.
Men jeg ved ikke om det kræver frost til processen. Kan du svare mig på det?
Mvh Birthe
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Birthe
Det er helt korrekt alt det du skriver. Bærrene må ikke være helt optøede, men du kan give dem et opkog og genfryse dem ☺️
Kh Jeanette
Helle
Sikke nogle trælse opskrifter – det bliver ved med at være tyndt og nu kan jeg smide to portioner væk .
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Helle
Det lyder da som noget juks. Kan du fortælle hvad du bruger og hvordan du gør? Så er det nemmere at hjælpe dig på vej.
Kh Jeanette
Helle
Ha ha jordbær fluff self
Mirjam
Hvad er et scoop i disse opskrifter?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Mirjam
Jeg er ikke sikker på at jeg forstår dig korrekt, men en scoop er en skefuld. Det vil være det samme, som når jeg i opskrifterne skriver “en måleske”.
Vh Jeanette
Mirjam
Et scoop er 30-35 gram i følge pakkerne med proteinpulver.
Men deres måleskeer (som følger med pakkerne) er ofte 70 gram.
Men du bruger en almindelig spiseske?
Jeg spørger også fordi jeg prøvede at lave jordbær fluffen i går, og det lykkedes ikke helt. Så måske puttede jeg for meget/lidt proteinpulver i.
Jeanette fra Grøntmad.dk
Ah på den måde. De måleskeer jeg har indeholder også ca 30 gram. Det får jeg lige skrevet i opskriften.
Dine bær skal kun lige være optøet – ikke varme. Jeg synes det er hurtigere at piske op, hvis de stadig er kolde ☺️
Jeg håber din næste portion lykkes bedre ☺️
Lars Kuhlmann
Hej
Jeg har lavet en del fluff med frosnebær og proteinpulver, det virker fint hver gang.
Men dine Fluff opskriver med Mælk, æggehvide og protein pulver, forbliver bare noget tyndt sjask.
Har også prøvet at blende istedet, for at se om den voldsommere behandling, gjorde en forskel.
Men stadig bare tyndt der ikke kan andet en drikkes.
Hvad kan der være galt.
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Lars. Uha, det er et godt spørgsmål. Jeg har selv lavet jordbær og karamel indenfor den sidste uge, uden at opleve problemer. Er det en specifik du oplever det ved?
Et skud i tågen kan være at der er forskel på proteinpulver. Du kan evt prøve at holde igen med mælken, og starte med at piske æggehviden stiv.
Min erfaring er, at dem med frosne bær, er nemmere at piske op – og det går endnu hurtigere i en foodprocessor (ikke blender).
Tak for din kommentar – jeg vil genteste de andre igen snarest, og håber du får succes med fluffen fremover.
Venlig hilsen Jeanette 🙂
Helle bjørnskov
Hej
Er lige faldet over din opskrift på jordbær fluefiskeri og du skriver ikke blender, hvorfpt? Jeg har nemlig kun en blenderHilsen helle
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Helle
Jeg er ikke selv lykkedes med at få det pisket ordentlig op ved brug af en blender. Det er i mine forsøg blevet mere vandet i konsistensen end det er blevet fluffy.
De bedste hilsner Jeanette