
Var du med på moden for en 8-10 år siden, da proteinfluff havde sit indtog i fitnessverdenen? Jeg var ikke 😀
….Men nu er jeg kommet efter det – bedre sent end aldrig, ikke?
Proteinfluff smager skønt! Det kan bruges på samme måde som guf på is, som chokolademousse, topping på havregrød, som base med frugttopping ovenpå – det kan bare bruges på rigtig mange forskellige måder. Smagen afhænger af hvad din proteinpulver har af smag, men også hvad du vælger at blande det op med. Jeg har her samlet en række forslag til, hvordan du kan lave forskellige lækre proteinfluffs.






Hvis du er til skåle som dem her, så vil du sikkert også kunne lide mine greeniebowls – det giver også en lækker start på dagen!
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Jordbærfluff
Ingredienser
- 100 gram frosne jordbær
- 1 måleske proteinpulver jordbær eller vaniljesmag
- 2 spsk vand
Sådan gør du
- Optø bærrene i mikroovn.
- Tilsæt proteinpuler og vand.
- Pisk til din fluff er klar.
Noter
- Jordbærfluff kan spises som det er, eller bruges som topping ovenpå grød, is, kage med mere.
- Det kan bruges som alternativ til guf ovenpå is.
- Prøv at tilføje 1 spsk æggehvide! Det gør fluffen mere fluffy.
Romkuglefluff
Ingredienser
- 80 gram frosne hindbær
- 1 måleske chokoladeproteinpulver
- 1 spsk usødet kakao
- ½ tsk romessens smag dig frem – der er stor forskel på styrke!
- ½ dl mælk
Sådan gør du
- Optø bærrene i mikroovn.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk til du har en lækker fluff.
Noter
- Hvis du ikke ønsker hindbærkerner i din fluff, kan du presse hindbærrene gennem en si efter optøningen.
- Romkuglefluff kan spises som det er, eller bruges som topping ovenpå grød, is, kage med mere.
- Prøv at tilføje 1 spsk æggehvide! Det gør fluffen mere fluffy, og så smager det skønt som et alternativ til chokolademousse.
Lakridsfluff
Ingredienser
- 1 dl mælk
- 1 spsk æggehvide
- ¾ tsk lakridsekstrakt alternativt: lakridspulver
- 1 måleske vanilje proteinpulver
Sådan gør du
- Afmål alle ingredienserne.
- Pisk til du har en lækker cremet fluff.
Kaffe- og karamelfluff
Ingredienser
- ½ tsk instantkaffe
- 1 spsk kogende vand
- 1 dl mælk
- 1 spsk æggehvide
- 1 måleske karamel proteinpulver
Sådan gør du
- Opløs kaffen i det kogende vand.
- Tilsæt mælk, æggehvide og proteinpulver.
- Pisk til du har en lækker cremet fluff.
Noter
- Har du ikke karamel proteinpulver? Alternativt kan du bruge vanilje og tilsætte 1/2 tsk karamelessens.
- Top eventuelt din fluff med en zero karamelsauce.
Choko/bananfluff
Ingredienser
- 1 banan
- 1 dl mælk
- 1 spsk æggehvider
- 1 måleske chokolade proteinpulver
- 1 tsk usødet kakaopulver
Sådan gør du
- Mos bananen og tilsæt de øvrige ingredienser.
- Pisk, pisk, pisk… Indtil du har en lækker cremet fluff.
Noter
Blåbærfluff
Ingredienser
- 100 gram blåbær
- 1 måleske vaniljeproteinpulver
- 2 spsk vand
Sådan gør du
- Optø bærrene i microovnen – de må godt stadig være kolde.
- Tilsæt proteinpulver og bær.
- Pisk til du har en lækker fluff.
Noter
- Blåbærfluff kan spises som det er, eller bruges som topping ovenpå eksempelvis grød.
- Prøv at tilføje 1 spsk æggehvide! Det gør fluffen mere fluffy.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. |
Hej
Jeg har lavet en del fluff med frosnebær og proteinpulver, det virker fint hver gang.
Men dine Fluff opskriver med Mælk, æggehvide og protein pulver, forbliver bare noget tyndt sjask.
Har også prøvet at blende istedet, for at se om den voldsommere behandling, gjorde en forskel.
Men stadig bare tyndt der ikke kan andet en drikkes.
Hvad kan der være galt.
Hej Lars. Uha, det er et godt spørgsmål. Jeg har selv lavet jordbær og karamel indenfor den sidste uge, uden at opleve problemer. Er det en specifik du oplever det ved?
Et skud i tågen kan være at der er forskel på proteinpulver. Du kan evt prøve at holde igen med mælken, og starte med at piske æggehviden stiv.
Min erfaring er, at dem med frosne bær, er nemmere at piske op – og det går endnu hurtigere i en foodprocessor (ikke blender).
Tak for din kommentar – jeg vil genteste de andre igen snarest, og håber du får succes med fluffen fremover.
Venlig hilsen Jeanette 🙂