
Var du med på moden for en 8-10 år siden, da proteinfluff havde sit indtog i fitnessverdenen? Jeg var ikke 😀
….Men nu er jeg kommet efter det – bedre sent end aldrig, ikke?
Proteinfluff smager skønt! Det kan bruges på samme måde som guf på is, som chokolademousse, topping på havregrød, som base med frugttopping ovenpå – det kan bare bruges på rigtig mange forskellige måder. Smagen afhænger af hvad din proteinpulver har af smag, men også hvad du vælger at blande det op med. Jeg har her samlet en række forslag til, hvordan du kan lave forskellige lækre proteinfluffs.






Hvis du er til skåle som dem her, så vil du sikkert også kunne lide mine greeniebowls – det giver også en lækker start på dagen!
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Jordbærfluff
Ingredients
- 100 gram frosne jordbær
- 1 måleske proteinpulver jordbær eller vaniljesmag
- 2 spsk vand
Instructions
- Optø bærrene i mikroovn.
- Tilsæt proteinpuler og vand.
- Pisk til din fluff er klar.
Notes
- Jordbærfluff kan spises som det er, eller bruges som topping ovenpå grød, is, kage med mere.
- Det kan bruges som alternativ til guf ovenpå is.
- Prøv at tilføje 1 spsk æggehvide! Det gør fluffen mere fluffy.
- 1 måleske svarer til ca 30 gram.
Romkuglefluff
Ingredients
- 80 gram frosne hindbær
- 1 måleske chokoladeproteinpulver
- 1 spsk usødet kakao
- ½ tsk romessens smag dig frem – der er stor forskel på styrke!
- ½ dl mælk
Instructions
- Optø bærrene i mikroovn.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk til du har en lækker fluff.
Notes
- Hvis du ikke ønsker hindbærkerner i din fluff, kan du presse hindbærrene gennem en si efter optøningen.
- Romkuglefluff kan spises som det er, eller bruges som topping ovenpå grød, is, kage med mere.
- Prøv at tilføje 1 spsk æggehvide! Det gør fluffen mere fluffy, og så smager det skønt som et alternativ til chokolademousse.
- 1 måleske svarer til ca 30 gram.
Lakridsfluff
Ingredients
- 1 dl mælk
- 1 spsk æggehvide
- ¾ tsk lakridsekstrakt alternativt: lakridspulver
- 1 måleske vanilje proteinpulver
Instructions
- Afmål alle ingredienserne.
- Pisk til du har en lækker cremet fluff.
Notes
- 1 måleske svarer til ca 30 gram.
Kaffe- og karamelfluff
Ingredients
- ½ tsk instantkaffe
- 1 spsk kogende vand
- 1 dl mælk
- 1 spsk æggehvide
- 1 måleske karamel proteinpulver
Instructions
- Opløs kaffen i det kogende vand.
- Tilsæt mælk, æggehvide og proteinpulver.
- Pisk til du har en lækker cremet fluff.
Notes
- Har du ikke karamel proteinpulver? Alternativt kan du bruge vanilje og tilsætte 1/2 tsk karamelessens.
- Top eventuelt din fluff med en zero karamelsauce.
- 1 måleske svarer til ca 30 gram.
Choko/bananfluff
Ingredients
- 1 banan
- 1 dl mælk
- 1 spsk æggehvider
- 1 måleske chokolade proteinpulver
- 1 tsk usødet kakaopulver
Instructions
- Mos bananen og tilsæt de øvrige ingredienser.
- Pisk, pisk, pisk… Indtil du har en lækker cremet fluff.
Notes
- Top eventuelt med lidt hakket chokolade
- 1 måleske svarer til ca 30 gram.
Blåbærfluff
Ingredients
- 100 gram blåbær
- 1 måleske vaniljeproteinpulver
- 2 spsk vand
Instructions
- Optø bærrene i microovnen – de må godt stadig være kolde.
- Tilsæt proteinpulver og bær.
- Pisk til du har en lækker fluff.
Notes
- Blåbærfluff kan spises som det er, eller bruges som topping ovenpå eksempelvis grød.
- Prøv at tilføje 1 spsk æggehvide! Det gør fluffen mere fluffy.
- 1 måleske svarer til ca 30 gram.
Hej har lige prøvet at lave chokolade/ banana fluffy, jeg skal slet ikke få den stiv. Har brugt minimælk og proteinpulver fra Bodylap.
Hvad kan jeg havde gjordt forkert?
Hej Laila
Undskyld det sene svar. Der er stor forskel på proteinpulverets evne til at blive pisket op. Jeg har succes med Easis, MyProtein og Whispy. Ellers kan du forsøge at holde lidt igen med væsken og bruge frosne bananer.
Der er mange ting der kan spille ind.
Vh Jeanette
Hej igen.
Altså der skal kulde til , Er det bærene i den “frosne” tilstand der får det til at blive flyffy?
Jeg har lige prøvet at bruge samme pulver og kun vand…ja det blev til kærnemælks tyk konsistens.
Altså er det kulde? Hvilken pulver bruger du?
Mvh Birthe
Ja – det bliver ikke fluffy uden det kolde element.
Jeg er glad for MyProtein, Easis og Wispy.
Hej . Protein pulver købt sammen med frosne jordbær. Første gang super fluffy . De næste to gange mere flydende og ikke nær så god som første. Forskel jorbærene var optøede de sidste to gange . Brugte en foodprocessor
Senere har jeg set nogle putte isterninger i processen? senere igen har jeg så læst at frosne bær altid skal koges et minut da vi kan blive smitte med Norovirus=Roskildesyge….måske endda leverbetændelse.
Frosne bær bliver købt i Marokko…Serbien …polen hvor hygiejnen nok ikke ligger i højsæde.
Hvis frugten skal være frossen for at gøre den stiv, så er altså mit bud….at koge bærrene inden og så fryse.
Men jeg ved ikke om det kræver frost til processen. Kan du svare mig på det?
Mvh Birthe
Hej Birthe
Det er helt korrekt alt det du skriver. Bærrene må ikke være helt optøede, men du kan give dem et opkog og genfryse dem ☺️
Kh Jeanette
Sikke nogle trælse opskrifter – det bliver ved med at være tyndt og nu kan jeg smide to portioner væk .
Hej Helle
Det lyder da som noget juks. Kan du fortælle hvad du bruger og hvordan du gør? Så er det nemmere at hjælpe dig på vej.
Kh Jeanette
Ha ha jordbær fluff self
Hvad er et scoop i disse opskrifter?
Hej Mirjam
Jeg er ikke sikker på at jeg forstår dig korrekt, men en scoop er en skefuld. Det vil være det samme, som når jeg i opskrifterne skriver “en måleske”.
Vh Jeanette
Et scoop er 30-35 gram i følge pakkerne med proteinpulver.
Men deres måleskeer (som følger med pakkerne) er ofte 70 gram.
Men du bruger en almindelig spiseske?
Jeg spørger også fordi jeg prøvede at lave jordbær fluffen i går, og det lykkedes ikke helt. Så måske puttede jeg for meget/lidt proteinpulver i.
Ah på den måde. De måleskeer jeg har indeholder også ca 30 gram. Det får jeg lige skrevet i opskriften.
Dine bær skal kun lige være optøet – ikke varme. Jeg synes det er hurtigere at piske op, hvis de stadig er kolde ☺️
Jeg håber din næste portion lykkes bedre ☺️
Hej
Jeg har lavet en del fluff med frosnebær og proteinpulver, det virker fint hver gang.
Men dine Fluff opskriver med Mælk, æggehvide og protein pulver, forbliver bare noget tyndt sjask.
Har også prøvet at blende istedet, for at se om den voldsommere behandling, gjorde en forskel.
Men stadig bare tyndt der ikke kan andet en drikkes.
Hvad kan der være galt.
Hej Lars. Uha, det er et godt spørgsmål. Jeg har selv lavet jordbær og karamel indenfor den sidste uge, uden at opleve problemer. Er det en specifik du oplever det ved?
Et skud i tågen kan være at der er forskel på proteinpulver. Du kan evt prøve at holde igen med mælken, og starte med at piske æggehviden stiv.
Min erfaring er, at dem med frosne bær, er nemmere at piske op – og det går endnu hurtigere i en foodprocessor (ikke blender).
Tak for din kommentar – jeg vil genteste de andre igen snarest, og håber du får succes med fluffen fremover.
Venlig hilsen Jeanette 🙂
Hej
Er lige faldet over din opskrift på jordbær fluefiskeri og du skriver ikke blender, hvorfpt? Jeg har nemlig kun en blenderHilsen helle
Hej Helle
Jeg er ikke selv lykkedes med at få det pisket ordentlig op ved brug af en blender. Det er i mine forsøg blevet mere vandet i konsistensen end det er blevet fluffy.
De bedste hilsner Jeanette