Rabarber-tid! Yes! Så er det også tid til rabarberkage med kokos. Det er – hvis jeg selv må sige det – en helt fantastisk kage.
Når de første rabarber melder sin ankomst i foråret, så er det her en af de kager jeg laver som det første HVERT år..
Vi bruger en del rabarber hjemme ved os, og jeg sørger altid for at få fyldt fryseren godt op henover sommeren. Så er der til kager og rabarberkompot hele året rundt.
Denne rabarberkage har en sødme fra vanilje og kokos, og en tilpas syrlighed fra rabarberen. Server kagen med en lækker og nem vaniljefraiche til, så har du en virkelig lækker kage!
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Rabarberkage med kokos
Ingredienser
Kage
- 500 gram friske rabarber
- 100 gram smør
- 200 gram sukker
- 1 æg
- 175 gram hvedemel
- 75 gram kokosmel
- 3 spsk vaniljesukker Ja – der står 3 spiseskefulde, det er ikke en fejl 🙂
- 2 tsk bagepulver
- 1½ dl mælk
- 5 gram smør Til bradepanden
- 2 tsk rørsukker Til bradepanden
Vaniljefraiche
- 500 ml cremefraiche
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 dl pisket fløde
Sådan gør du
- Rabarberne vaskes og snittes i små stykker.
- Pisk blødt smør og sukker sammen.Tilsæt ægget og pisk igen.
- Tilsæt mel, kokosmel, vaniljesukker, bagepulver og mælk. Rør det godt sammen.
- Vend rabarberne i kagedejen.
- Find en springform. Min springform har en diameter på 24 cm.Smør den og drys med rørsukker.
- Fordel dejen i springformen og bag kagen ved 175° i ca 50 minutter.
- Bland creme fraiche med vaniljesukker.Pisk fløden og vend de to ting sammen.Server det sammen den afkølede kage.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Kirsten F: Eriksen
Ser fin ud og endda med kokos. Kan den fryses
Jeanette fra Grøntmad.dk
Mange tak! Ja den kan sagtens fryses 🙂
God fornøjelse