
Blomme- og æblemarmelade er altid godt. Jeg er generelt ret glad for hjemmelavet marmelade, det smager efter min mening mere af frugt.
Det er nu den årstid, hvor det gælder om at få brugt en masse af havens frugter. Blommerne, som jeg fik af mine forældre, er nu blevet til denne lækre blomme- og æblemarmelade. Du kan bruge frugterne både friske og fra frost.
Jeg har flere opskrifter på hjemmelavede marmelader og kompotter, dem kan du finde samlet lige her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Blomme- og æblemarmelade
Ingredients
- 750 gram blommer
- 250 gram syrlige grønne æbler
- 400 gram sukker
- 1-2 tsk rød melatin Afhængig af om du ønsker en fast eller en flydende marmelade.
Instructions
- Rens alle blommerne og fjern stenene fra dem.
- Skyl æblerne og fjern kernehuset.
- Blend blommer og æbler. Tilsæt evt. en dl vand for at hjælpe din blender i gang.
- Hæld den blendede frugt i en gryde, og bring det i kog.
- Rør den røde melatin ud i dit sukker, og bland det herefter i frugtenmassen.
- Rør godt rundt og lad det simre i 5 minutter.
- Skold dine glas med kogende vand og hæld marmeladen over i. Luk glasset til.
- Lad marmeladen sætte sig i et par timer inden du stiller den i køleskabet.
Skriv et svar