Så er det tid til at få brugt en masse af havens frugter! Jeg mangler plads i min fryser, og derfor hev jeg i går en pose fuld af blommer op af fryseren, og de er nu blevet til denne lækre marmelade.
Blomme- og æblemarmelade
Ingredienser
- 750 gram blommer
- 250 gram syrlige grønne æbler
- 400 gram sukker
- 1-2 tsk rød melatin Afhængig af om du ønsker en fast eller en flydende marmelade.
Sådan gør du
- Rens alle blommerne og fjern stenene fra dem.
- Skyl æblerne og fjern kernehuset.
- Blend blommer og æbler. Tilsæt evt. en dl vand for at hjælpe din blender i gang.
- Hæld den blendede frugt i en gryde, og bring det i kog.
- Rør den røde melatin ud i dit sukker, og bland det herefter i frugtenmassen.
- Rør godt rundt og lad det simre i 5 minutter.
- Skold dine glas med kogende vand og hæld marmeladen over i. Luk glasset til.
- Lad marmeladen sætte sig i et par timer inden du stiller den i køleskabet.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar