
Rabarber-tid! Yes! Så er det også tid til rabarberkage med kokos. Det er – hvis jeg selv må sige det – en helt fantastisk kage.
Når de første rabarber melder sin ankomst i foråret, så er det her en af de kager jeg laver som det første HVERT år..
Vi bruger en del rabarber hjemme ved os, og jeg sørger altid for at få fyldt fryseren godt op henover sommeren. Så er der til kager og rabarberkompot hele året rundt.
Denne rabarberkage har en sødme fra vanilje og kokos, og en tilpas syrlighed fra rabarberen. Server kagen med en lækker og nem vaniljefraiche til, så har du en virkelig lækker kage!
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂


Rabarberkage med kokos
Ingredienser
Kage
- 500 gram friske rabarber
- 100 gram smør
- 200 gram sukker
- 1 æg
- 175 gram hvedemel
- 75 gram kokosmel
- 3 spsk vaniljesukker Ja – der står 3 spiseskefulde, det er ikke en fejl 🙂
- 2 tsk bagepulver
- 1½ dl mælk
- 5 gram smør Til bradepanden
- 2 tsk rørsukker Til bradepanden
Vaniljefraiche
- 500 ml cremefraiche
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 dl pisket fløde
Sådan gør du
- Rabarberne vaskes og snittes i små stykker.
- Pisk blødt smør og sukker sammen.Tilsæt ægget og pisk igen.
- Tilsæt mel, kokosmel, vaniljesukker, bagepulver og mælk. Rør det godt sammen.
- Vend rabarberne i kagedejen.
- Find en springform. Min springform har en diameter på 24 cm.Smør den og drys med rørsukker.
- Fordel dejen i springformen og bag kagen ved 175° i ca 50 minutter.
- Bland creme fraiche med vaniljesukker.Pisk fløden og vend de to ting sammen.Server det sammen den afkølede kage.
Ser fin ud og endda med kokos. Kan den fryses
Mange tak! Ja den kan sagtens fryses 🙂
God fornøjelse