
Rabarbersæson er i gang, så det er igen blevet tid til rabarberkompot. Jeg elsker det!
Man kan lave SÅ mange lækre ting med rabarber. I dette indlæg får du opskriften på rabarberkompot, som kan bruges som topping ovenpå grød, skyr, is, marengs osv.
I år har jeg også brugt mine rabarber til et lave rabarbermuffins, jordbær- og rabarbermarmelade og rabarbercrumble.
Vi blev lidt lækkersultne den anden aften, og puttede rabarberkompot ovenpå en portion græsk yoghurt og dryssede med lidt mørk chokolade. Det er en fantastik sund(ere) dessert!

Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Rabarberkompot
Ingredients
- 500 gram rabarber
- 1 dl rørsukker
- 2 tsk vaniljesukker
Instructions
- Rabarberne renses og skæres i den ønskede størrelse.
- Bland alle ingredienserne i en kasserolle.
- Lad blandingen stå i 30 minutter.
- Kog op ved medium varme i 5-10 minutter.Smag gerne undervejs, så du opnår den konsistens du gerne vil have. Jeg kan godt lide at der er lidt bid i.
- Hæld din rabarberkompot på et skoldet patentglas og lad afkøle inden du sætter låg på.Opbevares i køleskabet.
Det smager super lækkert.
Hvor længe kan det holde i køleskabet?
Tak, Maja 😀
Det holder sig fint en 3 ugers tid herhjemme.