
Jeg bager fra tid til anden et rugbrød uden kerner. Mine børn kan nemlig godt pludselig få den ide, at de ikke kan lide kerner. I min verden er det fair nok, at de engang i mellem får lyst til et stykke rugbrød uden kerner. Det er altid en meget kortvarig ide. Jeg tager det derfor ikke så tungt, og ved at de igen spiser rugbrød med kerner, når deres nysgerrighed er stillet.
Rugbrød uden kerner er også velegnet til små børn, hvis maver endnu ikke kan bearbejde kernerne. Opskriften her har været flittigt brugt mens mine børn var små. Det har været et godt hjemmelavet alternativ til at købe et bondebrød.
Jeg har flere opskrifter på rugbrød, og bager oftest efter denne opskrift på 5-kornsrugbrød. Find alle mine rugbrød her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Rugbrød uden kerner
Ingredienser
- 500 gram vand
- 200 gram surdej bageklar
- 100 gram grahamsmel
- 200 gram hvedemel
- 300 gram rugmel
- 2 tsk fint salt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne og rør det godt sammen.Hæld dejen i en 2 liters rugbrødsform.
- Sæt film over og sæt dejen til hævning. Dejen skal hæve i ca. 4 timer, alt efter surdejens aktivitet og rumtemperaturen. Den er bageklar, når du kan se 6 luftbobler i overfladen.
- Bag dit rugbrød ved 180° over/under varme i halvanden time.Tjek at rugbrødet har en kernetemperatur på 96°.
- Vend rugbrødet ud af formen.Dæk rugbrødet med et vådt klæde når det kommer ud – så får det en blød og børnevenlig skorpe.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook – her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram – min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest – her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en “pin” og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |


Skriv et svar