
Jeg bager fra tid til anden et rugbrød uden kerner. Mine børn kan nemlig godt pludselig få den ide, at de ikke kan lide kerner. I min verden er det fair nok, at de engang i mellem får lyst til et stykke rugbrød uden kerner. Det er altid en meget kortvarig ide. Jeg tager det derfor ikke så tungt, og ved at de igen spiser rugbrød med kerner, når deres nysgerrighed er stillet.
Rugbrød uden kerner er også velegnet til små børn, hvis maver endnu ikke kan bearbejde kernerne. Opskriften her har været flittigt brugt mens mine børn var små. Det har været et godt hjemmelavet alternativ til at købe et bondebrød.
Jeg har flere opskrifter på rugbrød, og bager oftest efter denne opskrift på 5-kornsrugbrød. Find alle mine rugbrød her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Rugbrød uden kerner
Ingredienser
- 500 gram vand
- 200 gram surdej bageklar
- 100 gram grahamsmel
- 200 gram hvedemel
- 300 gram rugmel
- 2 tsk fint salt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne og rør det godt sammen.Hæld dejen i en 2 liters rugbrødsform.
- Sæt film over og sæt dejen til hævning. Dejen skal hæve i ca. 4 timer, alt efter surdejens aktivitet og rumtemperaturen. Den er bageklar, når du kan se 6 luftbobler i overfladen.
- Bag dit rugbrød ved 180° over/under varme i halvanden time.Tjek at rugbrødet har en kernetemperatur på 96°.
- Vend rugbrødet ud af formen.Dæk rugbrødet med et vådt klæde når det kommer ud – så får det en blød og børnevenlig skorpe.
Skriv et svar