
Daim cheesecake – to af mine favoritter i samme kage!
Kagen består af en bund med kiks og mandelmel. I midten er der en lækker ostecreme med daimstykker i, og på toppen et skønt lag mælkechokolade.
Jeg lavede i år denne daim cheesecake til min fødselsdag, og det er helt bestemt en kage jeg kommer til at lave igen. Den er virkelig lækker.
Prøv også mine opskrifter på cheesecake med ribsgele og oreo cheesecake.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂


Daim cheesecake
Ingredienser
Kiksebund
- 250 gram digestive
- 50 gram mandelmel
- 150 gram smør
Ostecreme
- 3 blade husblas + vand
- 300 ml fløde
- 400 gram natural flødeost ikke light
- 100 flormelis
- 1 tsk vaniljepasta
- 112 gram hakket daim svarende til to dobbeltpakker
Topping
- 200 gram mælkechokolade
- 2 dl fløde
- pynt evt. med hakket chokolade, knuste digestive eller lignende.
Sådan gør du
Kiksebund
- Forbered en form:Jeg bruger en springform Ø24.Placer et stykke bagepapir i bunden af formen, og sæt herefter ringen på. På denne måde får du kun bagepapir i bunden og ikke op langs siderne. Klip evt. det overskydende papir væk.
- Knus digestive og bland dem med mandelmelet.Jeg knuser mine i en minihakker.
- Smelt smørret og bland det med kikse-melet.
- Fordel massen i formen og tryk det godt sammen med bagsiden af en ske, til du har en glat overflade.Sæt bunden på køl.
Ostecreme
- Put eventuelt kageplast rundt langs kanten af din bageform.
- Fyld koldt vand i en skål, og læg 3 blade husblas til opblødning heri i 15 minutter.Skålen skal kunne bruges i et vandbad senere.
- Pisk fløden let sammen i en stor skål.(Tag ca 1 dl fløde fra, det skal bruges til din husblas)Tilsæt flødeost, flormelis og vaniljepasta.Pisk det sammen.
- Hak daim og vend det rundt i ostecremen.
- Bring en gryde med vand i kog.Hæld vandet fra din husblas, og placer skålen over vandbadet, så husblasen smelter. Det går hurtigt.
- Tag skålen med smeltet husblas væk fra varmen.Rør hurtigt fløden over i husblassen. Rør herefter blandingen sammen med resten af ostecremen.
- Fordel ostecremen over kiksebunden og sæt den på køl igen.
Topping
- Hak chokoladen fint og placer den i en skål.
- Opvarm fløden til lige under kogepunktet, og hæld den over chokoladen.Rør rundt i det til alt chokoladen er smeltet.Lad det afkøle.
- Fordel chokoladen øverst på kagen og pynt den eventuelt.Jeg har her lavet en kant med knuste digestive.
Skriv et svar