Rugknækbrød er et knækbrød bagt på rugmel. Med fuldkornsmel som rug opnår knækbrødet en større dybde i smagen, og det bliver lidt sundere, end når du bager med hvedemel. Opskriften her giver 3 plader med smagsfulde og sunde stykker knækbrød – de er perfekte, når den lille sult melder sig.
Jeg bager ofte selv knækbrød, og udover dette rugknækbrød laver jeg også ofte mit chiliknækbrød og dette med paprika. Du kan dog også finde et helt almindeligt kerneknækbrød her på siden.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Rugknækbrød
Ingredienser
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 2 dl græskarkerner
- 1 dl rugflager
- 3 dl rugmel
- 2 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl vand
- 1 dl olie
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser.
- Tilsæt vand og olie.Rør det hele godt sammen med en ske.
- Fordel knækbrødsdejen på 3 stykker bagepapir.
- Placer et ekstra stykke bagepapir ovenpå knækbrødsdejen, og brug en kagerulle til at rulle dejen helt tynd.
- Skær knækbrødet i den ønskede størrelse.
- Bag i midten af ovnen ved 200° i ca 15 minutter.
- Lad knækbrødene afkøle på en rist – de skal være HELT afkølede før du pakker dem ned. Opbevar knækbrødet i en lufttæt beholder. Jeg bruger en kagedåse.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar