Saftigt brød med ost og hvidløg – det må være verdens bedste brød! Ja det siger ikke så lidt. Men jeg synes altså at dette brød er ret perfekt. Min mand er vidst ved at være lidt træt af at høre mig sige “F*** hvor er det godt”. Men det er det altså virkelig bare.
Jeg håber du prøver det af. Du vil ikke fortryde det 😉
Hvis du ligesom jeg er en sand brødelsker, så vil jeg anbefale dig også at prøve min opskrift på italiensk brød og dette lækre focaccia.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Saftigt brød med ost og hvidløg
Ingredienser
Brød
- 25 gram gær
- 5 dl vand
- 4 spsk olie smagsneutral – jeg bruger rapsolie
- 1 spsk honning
- 200 gram manitoba mel
- 500 gram hvedemel
- 2 tsk salt
Ost- og hvidløgsblanding
- 100 gram smør
- 4 fed hvidløg
- 150 gram feta
- 125 gram mozzarella bøf (1 stk)
- 1 spsk olie
Til pensling af brødet
- 2 spsk olie
- 2 fed hvidløg
Sådan gør du
Brød
- Opløs gæren i lunkent vand, tilføj olie og honning og rør rundt med en ske til honningen er opløst.
- Lad blandingen stå til det begynder at skumme og syde derfra. Det tager ca 15 minutter.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det herefter på maskine i 10 minutter.
- Lad dejen hæve et lunt sted i halvanden time.
Ost- og hvidløgsblanding
- Lad smøret blive blødt ved stuetemperatur.
- Pres hvidløget.
- Smuldrer fetaen.
- Riv eller skær mozzarella i mindre stykker.
- Bland det hele med olien.
Foldning
- Drys mel på bordet, del dejen i to og træk det til to rektangler
- Fordel fyldet over de to stykker.
- Rul dejen så godt du kan på det lange led – det er ikke let, og det skal ikke være perfekt.
- Vend åbningen opad og fold dejen ind over midten på langs. Stræk dejen så det passer med at begge brød kan ligge ved siden af hinanden på en bageplade.
- Lad dejen efterhæve i 45 minutter.
Pensling og bagning
- Pres hvidløgssaften ned i olien og lad det stå og trække i minimum 30 minutter.
- Pensl dejen og bag ved 225° i 25 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar