
Et stort stykke studenterbrød – her er der kage til mange mennesker!
Jeg har ofte kagerester, som ender i fryseren. De kagerester kan trylles om til et lækkert studenterbrød. Kagen her fylder en bradepande, og den kræver altså en stor mængde kagerester (du kan selvfølgelig også halvere opskriften). Jeg har brugt en blanding af chokoladekage, vaniljekage og lidt wienerdej fra fastelavnsboller. Jeg har brugt resterne med alt hvad der ellers var på de oprindelige kager – mousse, chokolade stykker, creme, glasur osv. Det er blevet rigtig lækkert.
Du kan finde flere gode opskrifter på kager her. Prøv også min flødebollekage på browniebund.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Studenterbrød
Ingredienser
Mørdej
- 450 gram hvedemel
- 150 gram flormelis
- ½ tsk fint salt
- 220 gram smør
- 2 æg m/l
Romkuglemasse*
- 2 kg kagerester
- 60 gram bagekakao
- 100 gram hindbærmarmelade
- 2 spsk romaroma
Glasur
- 500 gram flormelis
- 3 spsk pasteuriseret æggehvide
- 6 spsk vand
Øvrigt
- 100 gram hindbærmamelade
- 30 gram tivolikrymmel / party mix
Sådan gør du
Mørdej
- Bland mel, flormelis og salt.
- Skær koldt smør i små tern, og smuler det ind i melet.
- Tilsæt æg og saml dejen.Jeg vender dejen ud på bordet og samler den hurtigt. Dejen skal ikke æltes men blot samles.
- Sæt dejen på køl i 30 minutter.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Den skal være 4-5 mm i tykkelsen.Min bund har målene 35×32. Den passer til en bradepande.
- Bag bunden i 15-20 minutter ved 175° over/under varme til den er let gylden.
- Lad mørdejen køle helt af på en rist.
Romkuglemasse
- Bræk kageresterne i grove stykker.
- Tilsæt kakao, hindbærmarmelade og romaroma.
- Mix det hele sammen.Jeg har kørt det sammen på min røremaskine med K-spaden.
- Smag massen til med kakao, hindbærmarmelade og romaroma.
- Placer massen mellem to stykker bagepapir, og rul den ud i samme størrelse som din mørdejsbund.
Saml studenterbrødet
- Fordel 100 gram hindbærmarmelade på den afkølede mørdej.
- Læg din romkuglemasse på bagsiden af en bradepande.
- Løft mørdejen over på romkuglemassen, og placer den herpå med hindbærmarmeladen nedad, således din kage lige nu vender på hovedet.
- Placer bagsiden af en anden bradepande ovenpå mørdejsbunden, og vend hele studenterbrødet om.(Det behøver ikke være en bradepande, det kan også være et stort skærebræt, en dejspade, et fad eller lignende. Det skal bare være stort nok til at din kage kan være derpå)
Glasur
- Rør flormelis, æggehvide og vand sammen.Du kan også farve din glasur med frugtfarve, så skal du blot have mindre vand i.
- Fordel glasuren ovenpå studenterbrødet.Jeg glatter glasuren ud med bagsiden af ske dyppet i varmt vand.
- Drys med tivolikrymmel.
- Stil kagen et køligt sted, og lade den sætte sig minimum en time.
Skær kagen ud
- Skær kanterne af, så du får nogle lige stykker.
- Skær herefter kagen ud i passende størrelser.Jeg har lavet stykker på 7,5×4 cm. Jeg har delt studenterbrødet i 4 på det korte led, og 8 på det lange led. Det giver 32 gode stykker kage. Jeg har målt min kage op og markeret hvor jeg skulle skære, så stykkerne er blevet ens i størrelse.
- Opbevar dit studenterbrød køligt.
Noter
- Jeg har brugt 1 kg chokoladekage, 900 gram roulade og 100 gram wienerdej. Du kan bruge det kage du har.
- Mængden af kakao er vejledende. Alt efter hvilke kagerester du bruger, kan det være nødvendigt at skrue op eller ned for mængden af kakao.
- Mængden af hindbærmarmelade og romaroma er også vejledende. Jeg anbefaler at du smager din masse til, så det får den styrke og intensitet som du kan lide.
- Mængderne angiver hvad jeg har brugt, til at give smagen til de kagerester min fryser bød på.

Skriv et svar