Svampet banankage er SÅ undervurderet. En banankage skal være dejlig blød og svampet, og med denne opskrift får du netop det. Plus en masse chokolade 🙂
Jeg fik for flere år siden fingrene i en god opskrift på banankage. Med et par justeringer, kan jeg nu prale af at ligge inde med opskriften på verdens bedste banankage (i hvert fald ifølge mig selv).
Med min opskrift på svampet banankage, får du en kage, der kun bliver bedre på anden og tredjedagen, så lav den endelig i god tid! Prøv også min opskrift på squashkage eller denne skønne gulerodskage.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Svampet banankage – den aller aller bedste!
Ingredienser
Kage
- 200 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- ½ tsk salt
- 100 gram chokolade, 55%, groft hakket
- 230 gram sukker
- 2 æg
- 1½ dl olie
- 5 modne bananer
- 2 spsk creme fraiche
Glasur
- 2 dl flour melis
- 1 spsk usødet kakao
- vand
Sådan gør du
- Bland først mel, natron, vaniljesukker, kanel, salt og hakket chokolade i en skål.
- I en anden skål piskes æg og sukker sammen. Tilføj olien lidt af gangen imens du pisker.
- Mos bananerne og bland det med æggemassen. Tilsæt også creme fraiche.
- VEND melblandingen i æggeblandingen. Vær forsigtig på luften ikke bliver slået ud af massen.
- Hæld blandingen i en springform, en bradepande eller muffinsforme. Find vejledende bagetider under noter.
- Bages ved 160°
- Bland ingredienserne til glasur, og fordel over kagen når den er helt afkølet.
Noter
- Springform: 1 time
- Lille bradepande: 40 minutter
- Muffinsforme: 25 minutter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Karina
Hejsa. Opbevarer du kagen i køleskab, eller kan den godt opbevares ved stuetemperatur?
Vh Karina
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Karina
Jeg opbevarer den ved stuetemperatur. I de varme måneder har den det dog bedst i vores bryggers, hvor der er lidt køligere end i køkkenet.
De bedste hilsner Jeanette
Karoline
Super lækker kage 🙂
Jeg prøvede med kokosmælk i stedet for cremefraiche og det blev super
Lene
Hej hej, kan man fjerne creme fraiche så den er uden mælkeprodukt?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Lene
Jeg har ladet mig fortælle at man kan erstatte med kokosmælk – dog er det ikke noget jeg har afprøvet.
Du må godt give en feedback hvis du afprøver det 😀
Vh Jeanette
Anne
Skøn kage – også uden chokolade
Jeanette fra Grøntmad.dk
Tusind tak, Anne! Den plejer også at være et hit her 🙂