
Porrefad er porrer bagt ind i fars – nogle vil måske påstå at det er den dovne version af farserede porrer, og her vil jeg ikke modargumentere… Dog er mit porrefad lavet med oksekød.
Jeg stod den anden dag med et bundt porrer i hånden og tænke på hvad jeg skulle bruge dem til. Man kan altid bruge dem i en lækker klassisk tærte eller en kartoffelsuppe. Men lysten var til farsbrød, så deraf opstod min opskrift på porrefad. Vi har selv fået det mange gange efterhånden, for farsbrød er simpelthen så nemt at lave. Du kan også prøve dette græske farsbrød.
Her er mit bud på et lækkert porrefad. Det er en mere smagsfuld og lettere-at-lave udgave af farserede porrer.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Porrefad
Ingredients
- 2 porrer
- 500 gram hakket oksekød
- 1 æg
- ½ rødløg
- 1 fed hvidløg
- 60 gram smøreost Jeg har brugt en med hvidløg
- 1 dl fuldkornshvedemel
- ½ dl rasp
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 1 tsk paprika
- chilikrydderi, salt, peber og parmesan til toppen
Instructions
- Rens porrerne og skær dem i passende størrelser.Kog dem i 5 minutter i letsaltet vand.
- Snit rødløg og hvidløg fint. Bland det i farsen sammen med alle de andre ingredienser. Saml det hele til en ens masse.
- Placer halvdelen af farsen i bunden af fadet, og tryk det op langs siderne.Læg porrerne ned ovenpå farsen.Fordel resten af farsen over porrerne, og pres det godt ned i mellem dem.
- Drys toppen med de krydderier du godt kan lide – jeg har brugt salt, peber og chili.
- Bag i ovnen ved 200° i 40 minutter. Drys med parmesan og server.
Skriv et svar