Rabarbersæson er i gang, så det er igen blevet tid til rabarberkompot. Jeg elsker det!
Man kan lave SÅ mange lækre ting med rabarber. I dette indlæg får du opskriften på rabarberkompot, som kan bruges som topping ovenpå grød, skyr, is, marengs osv.
I år har jeg også brugt mine rabarber til et lave rabarbermuffins, jordbær- og rabarbermarmelade og rabarbercrumble.
Vi blev lidt lækkersultne den anden aften, og puttede rabarberkompot ovenpå en portion græsk yoghurt og dryssede med lidt mørk chokolade. Det er en fantastik sund(ere) dessert!
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Rabarberkompot
Ingredienser
- 500 gram rabarber
- 1 dl rørsukker
- 2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Rabarberne renses og skæres i den ønskede størrelse.
- Bland alle ingredienserne i en kasserolle.
- Lad blandingen stå i 30 minutter.
- Kog op ved medium varme i 5-10 minutter.Smag gerne undervejs, så du opnår den konsistens du gerne vil have. Jeg kan godt lide at der er lidt bid i.
- Hæld din rabarberkompot på et skoldet patentglas og lad afkøle inden du sætter låg på.Opbevares i køleskabet.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Maja
Det smager super lækkert.
Hvor længe kan det holde i køleskabet?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Tak, Maja 😀
Det holder sig fint en 3 ugers tid herhjemme.