
Der findes rigtig mange bud på, hvordan man laver den perfekte fødselsdagsbolle. De rigtige fødselsdagsboller. Når man så finder opskriften og fremgangsmåden på den helt rigtige bolle, så holder man fast i den.
Jeg ved ikke hvor denne opskrift oprindeligt kommer fra, men jeg har fået den af min mor, der har fået den fra en faster, som fik den af …? Ja, langt ude et sted. De er dejligt bløde, nemme at lave og smager som en RIGTIG fødselsdagsbolle.
Opskriften er som sagt blevet videregivet i flere led, hvilket må indikere at jeg ikke er den eneste, der vender mig mod denne opskrift, når der skal fejres fødselsdag. Som alle andre fødselsdagsboller, bør den serveres med et godt lag smør – bare fordi!
I min verden er de rigtige fødselsdagsboller dem, som man altid fik serveret på et stort fad til børnefødselsdage i 90’erne. Hvis du er på udkig efter en bamsebolle, kan du også finde en fantastisk opskrift på dem her på siden. Skal du lave nogen med chokolade i, vil jeg anbefale dig opskriften på chokoladebrud.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂


Rigtige fødselsdagsboller
Ingredienser
- 3¼ dl lunkent vand
- 50 gram gær
- 70 gram sukker
- 160 gram margarine
- 3 æg
- 750 gram mel
- Mælk eller kaffe til pensling
Sådan gør du
- Smelt margarinen og lad den afkøle.
- Opløs gær i lunkent vand.
- Tilsæt sukker, margarine og æg. Rør massen sammen.
- Tilsæt mel efter behov (ca 750 gram).
- Ælt dejen.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i 30-45 minutter. Indtil dobbeltstørrelse.
- Form 30 boller og stil dem på bageplader.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
- Pensl bollerne med enten mælk eller afkølet kaffe.
- Bollerne bages i midten af ovnen ved 225° i 12-15 minutter.
Skriv et svar