Her siger navnet det hele – saftig æblekage er en skøn kage!
Nogle opskrifter vender man tilbage til igen og igen og igen.. Det her er en af mine “go-to’s”. Den er let at lave, den smager FANTASTISK, den kan let laves i større format, og så bliver den bedre og mere svampet på dag 2 og dag 3 – det er dermed den ideelle kollegakage!
Når jeg laver saftig æblekage til kollegaer eller større fødselsdage, så 4-dobler jeg opskriften og bager den i et af de store Gran Cru fade fra Rosendahl. Så er der kage nok til 30+ personer.
Kagen ser ikke ud af meget, men det er et klassisk tilfælde af “skindet bedrager”. Den smager virkelig skønt! Server med en klat vaniljefraiche, og ikke et øje vil være tørt 🙂
Prøv også min drømmekage eller den meget syndige Rocky road kage.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Saftig æblekage
Ingredienser
Dej
- 125 gram blødt smør
- 125 gram sukker
- 2 æg
- 125 gram mel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
Æbler
- 4 æbler Gerne forskellige æbler og gerne af de syrlige
Kanelsukker
- 3 spsk rørsukker
- 1 spsk kanel
Vaniljefraiche (til servering)
- 500 ml cremefraiche
- 2 tsk vaniljesukker Smag din frem med mængden!
Sådan gør du
Forberedelse
- Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Tilsæt æggene et af gangen og pisk videre.Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker. Rør det hele godt sammen.
- Skær æblerne i små tern.
- Bland rørsukker og kanel sammen.
Opbygning
- Fordel halvdelen af æblerne i en smurt springform.Drys med halvdelen af kanelsukkeret.
- Fordel dejen over æblerne i små klumper, og træk derefter dejen rundt så den dækker æblerne (brug bagsiden af en ske).
- Fordel resten af æblerne.Drys med det sidste kanelsukker.
- Bages i ovnen ved 180° i 50 minutter.
- Server med vaniljefraiche.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Grøntmad
Hej Marie, min springform er 24 cm. Men det betyder ikke så meget for det endelige resultat – jeg har også haft lavet kagen i både tærteforme og ildfaste fade, så du kan bruge det, du lige har ved hånden. Det ændrer ikke det store ved bagetiden for netop denne kage
God fornøjelse med opskriften!
Marie Jantzen
Hvilken størrelse springform?
Mvh
Marie