Kanelkage er en klassisk og lækker kage. Vækker denne skønne kage mon også barndomsminder hos dig? Jeg husker den som kagen, man fik serveret alle steder.
Forleden fik jeg pludselig lyst til kanelkage igen, og efter adskillige dage hvor den har rumsteret i hovedet, var det altså på tide at give efter 😀
Kanelkage er hurtig og nem at bikse sammen, og så er den stadig ligeså lækker som jeg husker den.
Har du også mod på en lidt mere nymodens kage? Så kan du prøve min Rocky Road kage – det er en syndig kage til dig der elsker chokolade og karamel. Ellers kan du også kaste dig over en anden klassiker, nemlig gulerodskagen.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Kanelkage
Ingredienser
Kanelkage
- 400 gram hvedemel
- 400 gram sukker
- 4 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 2 tsk natron
- 125 gram smeltet smør
- 5 dl kærnemælk
- 1 æg
Kaffeglasur
- 75 gram blødt smør
- 6 spsk kaffe færdigbrygget
- 250 gram flormelis
- 1 spsk vaniljesukker uden top
- 2 spsk bage kakao
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
Kanelkage
- Bland alle de tørre ingredienser.
- Smelt smørret i en gryde.Tag det af blusset når det er smeltet, og hæld kærnemælken herop i (for at afkøle det hurtigt igen).Hæld det over i melblandingen.
- Tilsæt også et æg.
- Pisk dejen godt sammen, indtil du har en ensartet dej.
- Hæld dejen i en form.Min form er ca 25×35 cm.
- Bag kagen ved 200° over/under varme i 35-40 minutter.Tjek om kagen er færdig ved at stikke i den. Jeg bruger altid en kødnål til dette.
- Lad kagen afkøle inden du fordeler glasuren over den.
Kaffeglasur
- Smelt smørret.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt rundt i det indtil alle klumper fra flormelissen er rørt ud.
- Fordel din kaffeglasur over den kolde kage.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar