
Tapasbrød er et lækkert saftigt brød. Brødet består af få ingredienser, og kan imponere de fleste gæster. Dette tapasbrød kan også bruges til bruschetta og til et brunchbord. Et lyst og saftigt brød med mange anvendelsesmuligheder.
Brødet er lavet ud fra samme ingrediensliste som favorit flutes og italiensk brød, men brødene håndteres forskelligt og giver derfor forskellige brød efter bagning.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5653]Tapasbrød
Ingredienser
- 5 dl vand
- 20 gram gær
- 2 tsk sukker
- 9 dl hvedemel
- 2 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker.
- Tilsæt mel og salt.
- Brug K-spaden til røremaskinen.Lad maskinen ælte dejen i 10 minutter ved lav hastighed.Skru op for tempoet, og lad maskinen køre ved fuld hastighed, indtil dejen slipper kanterne og samler sig om K-spaden. Det tager 5-10 minutter på min maskine.
- Find 2 rugsbrødsforme frem og pensl dem hver med 1 spsk olivenolie.
- Fordel dejen i formene.
- Lad dejen hæve på køkkenbordet i 2 timer.
- Med en ske, trækker du hjørnerne hele vejen ind over brødet.
- Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet.
- Bages ved 300° i 8 minutter.Vend brødet ud af formene, og bag yderligere 2 minutter med bunden i vejret.
Skriv et svar