
Cheesecake med ribsgele er for mig den helt klassiske version af en cheesecake. Den er simpel i sin smag, og bare mega lækker.
Jeg lavede denne cheesecake med ribsgele til min fødselsdag, og det var første gang jeg kastede mig ud i kunsten med husblas. Det var overraskende nemt at arbejde med.
Jeg er virkelig vild med cheesecake. Prøv også min opskrift på oreo cheesecake og daim cheesecake.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Cheesecake med ribsgele
Ingredienser
Kiksebund
- 300 gram digestive
- 150 gram blødt smør
- 1 tsk kanel
Ostecreme
- 3 blade husblas + vand
- 250 ml piskefløde
- 400 gram flødeost
- 100 gram flormelis
- 1 tsk vaniljepasta
- 1 tsk limesaft
Gele-lag
- 400 gram ribsgele
- 50 gram hvid chokolade til pynt
Sådan gør du
Kiksebund
- Forbered en form:Jeg bruger en springform Ø24.Placer et stykke bagepapir i bunden af formen, og sæt herefter ringen på. På denne måde får du kun bagepapir i bunden og ikke op langs siderne. Klip evt. det overskydende papir væk.Placer kageplast langs kanten (kan undlades).
- Knus digestive. Jeg knuser mine i en minihakker.Tilsæt kanel og rør det rundt.Bland det med blødt smør.
- Fordel massen i formen og tryk det godt sammen med bagsiden af en ske, til du har en glat overflade.Sæt bunden på køl.
Ostecreme
- Fyld koldt vand i en skål, og læg 3 blade husblas til opblødning heri i 15 minutter.Skålen skal kunne bruges i et vandbad senere.
- Pisk fløden let sammen i en stor skål.(Tag ca 1 dl fløde fra, det skal bruges til din husblas)Tilsæt flødeost, flormelis, vaniljepasta og limesaft.Pisk det sammen.
- Bring en gryde med vand i kog.Hæld vandet fra din husblas, og placer skålen over vandbadet, så husblasen smelter. Det går hurtigt.
- Tag skålen med smeltet husblas væk fra varmen.Rør hurtigt fløden over i husblassen.Rør herefter blandingen sammen med resten af ostecremen.
- Fordel ostecremen over kiksebunden og sæt den igen på køl.
Gele-lag
- Smelt ribsgelen – det skal blot smeltes, ikke være varmt.Hvis det føles varmt, skal du lade det afkøle lidt.
- Hæld ribsgelen over den kolde ostecreme.Pynt evt. med hakket hvid chokolade.
Skriv et svar