
Dahl er en af de retter, hvor der ikke findes en “rigtig” og “forkort” opskrift. Jeg har set flere videoer på Youtube, af indiske bedstemødre og dygtige kokke, der laver deres version af dahl. Det virker på mig som om, at opskriften varierer meget fra familie til familie, alt efter hvordan man foretrækker sin dahl. Det kan derfor også være svært at snakke om en klassisk version af retten. Det kan desuden staves på flere måder – bare lige for at øge forvirringen! Dahl, dal, daal, dhal…
Ens for opskrifterne er dog, at de er lavet på linser. Men om det er røde eller grønne linser, afhænger helt af hvad du lige har i skabene. Krydderierne varierer også meget, men der bruges mange af de typisk indiske smagsgivere som spidskommen, ingefær, hvidløg, koriander, chili og karry.
Jeg har i min opskrift valgt at forsimple krydderilisten, ved at tilsætte Garam Masala, som er en krydderiblanding bestående af de mest brugte dahl-krydderier. Du kan derudover selv tilsætte de forskellige smage, du gerne vil have mere af.
En Dahl kan toppes med raita, der er en frisk yoghurtdressing. Det kan jeg kun anbefale dig at lave til.

Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Dahl
Ingredients
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk karry
- 2 spsk garam masala krydderi
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 4 cm ingefær ca 25 gram
- 200 gram linser
- 5 dl vand
- 1 grøntsagsbouillon
- 1 dåse flåede tomater
- 1 dåse kokosmælk
Instructions
- Hæld olie i en gryde og svits krydderierne heri.
- Tilsæt revet løg, hvidløg og ingefær.
- Skyl linserne godt.Tilsæt dem sammen med vand og grøntsagsbouillon. Bring det i kog.
- Tilsæt flåede tomater og kokosmælk.
- Lad retten simre i 30 minutter.
- Server eventuelt med raita og naanbrød.
Notes
Raita
Ingredients
- 2 dl græsk yoghurt
- 2 tomater
- ½ agurk
- 20 blade frisk mynte
- 1 spsk limesaft svarende til saften fra 1/2 lime
- 1 nip spidskommen kan udelades
- salt og peber
Instructions
- Skrab kernerne ud af både agurk og tomater.Skær begge dele i små stykker og hæld det over i en skål.
- Hak mynte fint og tilsæt det.
- Bland med græsk yoghurt og limesaft.
- Smag til med spidskommen, salt og peber.
Skriv et svar