Frappuccino med mocca: Kaffe – chokolade – vaniljeis – fløde
Kan jeg få en mere? 😉
Det her….Det er en dessert der altid vil “være det værd”….
Det er sjældent vi får dessert herhjemme. Det sker et par gange om året, hvoraf den ene gang er juleaften. Men fredagsguf er vi derimod mestre i, og det resulterer et par gange i året i sådan en lille frappuccino med mocca, der sætter sig direkte på sidebenet. Den er vildt usund, men jeg har jo allerede lovet dig, at det er det værd.
Hvis du ligesom jeg har en lidt sød tand, så kan du også afprøve mine opskrifter på daim islagkage, karmelsnitter og abemad med chewey marengs.
Frappuccino med mocca
Ingredienser
Kaffe isterninger
- 75 gram sukker
- 5 dl kaffe
- 1 tsk vaniljeessens
Chokoladesauce til is
- 1 dl fløde
- 30 gram sukker
- 10 gram lys sirup
- 25 gram hakket mørk chokolade (70%)
- 25 gram hakket mælkechokolade (40-55%)
Topping
- 1½ dl fløde
- 2 tsk flormelis
- chokolade
Mocca-frappuccino
- 8 kugler vaniljeis Lav den selv, eller køb en god vaniljeis.
- 1 portion kaffe isterninger
- 1 portion chokoladesauce
Sådan gør du
Kaffe isterninger
- Opløs sukkeret i den varme kaffe.Tilsæt vaniljeessens og rør rundt.
- Lad kaffen afkøle.
- Når kaffen er kold, hældes den i en isterningpose og lægges i fryseren i minimum 3 timer.
Chokoladesauce til is
- Smelt fløde, sukker og sirup i en gryde. Varm det op under omrøring til lige under kogepunktet.
- Hak chokoladen og læg det i en skål.
- Hæld den varme masse over chokoladen.Rør rundt i det til chokoladen er opløst.
- Lad chokoladesaucen køle af og opbevar den i køleskabet.
Topping
- Pisk fløde og flormelis.
- Hak chokoladen fint.
Mocca-frappuccino
- Blend isterningerne.
- Opbyg din mocca-frappuccino– 1 kugle is– lidt kaffeisterninger– 1 spsk chokoladesauceGentagTop med fløde, lidt mere chokoladesauce og hakket chokolade.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar