
Gateau Marcel er den lækreste chokoladekage, som bare smelter på tungen. Kagen består af en bagt bund, med en mousse ovenpå. Kagen er kendetegnet ved, at det er den samme dej der udgør både top og bund. Gateau Marcel får meget opmærksomhed på de sociale medier, og særligt op til nytår er der mange der deler den, som en oplagt nytårsdessert. Der må jeg erklære mig helt enig!
Server din Gateau Marcel med en god is og lidt friske bær, så har du en fantastisk dessert.
Af andre chokoladetunge desserter kan jeg også anbefale dig at afprøve en Snickers tærte eller en kage som denne Rocky Road chokoladekage.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Gateau Marcel
Ingredienser
- 200 gram mørk chokolade
- 200 gram smør
- 200 gram sukker
- 7 æg evt. pasteuriserede
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade sammen.Lad det afkøle.
- Del æggene i hvider og blommer.
- Pisk æggehviderne stive med 70 gram sukker.
- Pisk æggeblommerne hvide med 130 gram sukker.
- Vend den afkølede chokolade i de piskede blommer.
- Vend herefter hviderne forsigtig i.
- Put bagepapir i bunden af en springform.Smør siderne og drys dem med sukker.
- Hæld halvdelen af dejen i formen.Gem den anden halvdel i køleskabet.
- Bag kagebunden ved 175° over/under varme i 30 minutter.
- Når kagen er afkølet, toppes den med den resterende kagedej.
- Server eventuelt med en god is eller pynt den med hakket chokolade og friske bær.Velbekomme 🙂
Skriv et svar